SRBIJA NA DLANU: Drive in bioskop na Adi "Pod zvezdama" - mesec dana besplatnih filmova

BEOGRADSKA BAJKA USRED LETA

Dugoočekivani Drive in bioskop na Adi, nastao u saradnji Kombank Dvorane i Grada Beograda, počinje sa radom pod sjajem zvezda nad beogradskom prestonicom, dok će one "filmske zvezde" zablistati upravo na platnu dimenzija 12 puta 6 metara i 4k projektorima sa 33 hiljade lumena u prvoj filmskoj projekciji na otvorenom.

Glavni glumački akteri, jednog od najgledanijih filmova iz prošle godine, kao i višestrukog dobitnika Oskara "Bilo jednom u Holivudu", su Bred Pit, koji je za ovaj film dobio svog prvog glumačkog Oskara u karijeri za sporednu mušku ulogu i Leonardo Di Kaprio, dobitnik Oskara za glavnu mušku ulogu za istoimeno ostvarenje. "Bilo jednom u Holivudu" dobitnik je i Oskara za najbolji film, a Kventin Tarantino, inače ovogodišnji dobitnik Oskara za najboljeg reditelja, sa svojim devetim filmom, na veliko platno je doneo priču iz perioda vrhunca "hipi Holivuda".

Pored "Bilo jednom u Holivudu", na platnu bioskopa na otvorenom biće reprizirani i "Deadpool 2", film Dejvida Liča iz 2018. godine, koji je na veliko platno doneo i srpskog glumca Stefana Kapičića, koji u filmu tumači lik natrprirodnog bića Kolosus); "Boemska rapsodija" iz 2018. godine, biografski film koji opisuje život i rad frontmena planeternog rock sastava "The Queen", Fredija Merkjurija, ali i domaće ostvarenje - film "Otac" Srdana Golubovića - dvostruki dobitnik nagrada na ovogodišnjem Berlinaleu, gde je i doživeo svoju premijeru (nagrada publike u programu Panorama i nagrada ekumenskog žirija).

Publika će se podsetiti i klasika, čuvenih "FEST-ovaca" iz 1971. godine: "Goli u sedlu", 2001: Odiseja u svemiru i Vudstok, a uživaće i uz četvorostrukog ovogodišnjeg Oskarovca, južnokorejski film "Parazit", koji se nalazi i na repertoaru kućnog bioskopa MOJ OFF.

Biće prikazani i naslovi kao što je čuveni horor iz 2019. godine "Doktor Sleep" Majka Flanagana, baziran na čuvenom istoimenom romanu Stivena Kinga iz 2013. godine, ali i "Pulp Fiction", "Blade runner" i mnogi drugi.

Po planu od 24. do 27. juna u kombinaciji Drive in i Open air bioskopa na Adi biti održan Festival francuskog filma. Ukoliko pak dođe do kiše za vreme trajanja festivala, projekcije francuskog filma biće premeštene u Kombank Dvoranu.

Ulaz će biti slobodan, a maksimalan broj je 500 posetilaca.

Podsetimo, tokom trajanja Festivala francuskog filma za mesto na parkingu je neophodna rezervacija, dok se za deo na otvorenom savetuje dolazak ranije, radi zauzimanja besplatnog mesta "pod zvezdama" .

Nakon završetka festivala, bioskop na otvorenom će nastaviti sa redovnim repertoarom, koji će biti istaknut na stranici Kombank Dvorane www.kombankdvorana.rs, a kako je i planirano, posetioci će prvih meseca dana  moći da uživaju u besplatnim filmskim projekcijama.

Prvih sedam dana besplatne projekcije filmova biće svake večeri. Nakon toga dani rezervisani za besplatan film biće sreda, četvrtak, petak, subota i nedelja.

Kroz projekat Srbija na dlanu, redakcija nadlanu.com portala će do kraja leta predstaviti i ispratiti zanimljiva dešavanja i sugerisati šta posetiti u Beogradu i Novom Sadu, u našim banjama i na našim planinama. Sve na jednom mestu možete pogledati ovde.

Pokrovitelj beogradskog serijala je Ada Mall Shopping Center.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još