Šestorica Španaca u najboljem timu za 2010. godinu

BEOGRAD, 19. januara 2011. (Beta) - Evropska fudbalska unija (UEFA) objavila je sastav najboljeg tima Evrope za 2010. godinu, po izboru posetilaca sajta te organizacije.

Glasalo je više od 410.000 glasača i u tim godine uvrstilo čak šestoricu fudbalera reprezentacije Španije, koja je na Mundijalu u Južnoj Africi osvojila titulu prvaka sveta.

Kapitensku traku zaslužio je štoper Barselone Karles Pujol, koji je mesto u najboljem timu Evrope zauzeo i rekordni šesti put.

Poverenje ljubitelja fudbala zaslužili su i golman madridskog Reala Iker Kasiljasa i Pujolovi saigrači iz Barse Djerar Pike, Ćavi Ernandes, Andres Inijesta i David Vilja.

Ekipu Intera, osvajača Lige šampiona u 2010. godine, predstavljaju vezista Vesli Snajder i Brazilac Majkon koji je na poziciji desnog beka dobio prednost i u odnosu na srpskog reprezentativca Branislava Ivanovića.

Bivši šef stručnog štaba Intera Žoze Morinjo, koji je posle osvajanja titule prvaka Evrope preuzeo brigu o Realu, proglašen je za
najboljeg trenera.

Posetioci sajta UEFA su u najbolji tim svrstali i levog beka Čelsija Ešlija Kola, Kristijana Ronalda iz Reala i još jednog člana Barse Lionela Mesija, koji je dobio i najviše glasova.

Pogledajte još