"Meneghetti Wine Hotel & Winery": Oaza mira i luksuza koja će oduševiti sva vaša čula!

Mnogima od nas ove godine poremetili su se planovi, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu, te, usled pandemije virusa korona, možda više nismo u mogućnosti da otputujemo na neke destinacije o kojima smo maštali. Ipak, to ne znači da je svemu došao kraj, a ova 2020. godina, možda nam je zapravo stvorila idealnu priliku da upoznamo, kako svoju zemlju, tako i one nama susedne, te da istražimo i otkrijemo blaga koja se nalaze u našem neposrednom komšiluku.

U potrazi za jedinstvenim mestima, potrebno je ponekad malo više istražiti našu okolinu, a ako se usudite da malo skrenete sa glavnom puta, i put vas dovede do Hrvatske, tačnije do Istre, do Bala, prateći sporedne puteve, naići ćete do velike gvozdene kapije iza koje se krije luksuzni "Meneghetti Wine Hotel & Winery".

Ovo imanje svoju lepotu duguje više od sto godina dugoj tradiciji, koja datira još iz vremena Austrougarske, a svoju dušu prvim vlasnicima i supružnicima doktorki Romani Kajfež i Miroslavu Pliši, uglednom zagrebačkom advokatu, koji su ovo imanje obnovili i preuredili na način koji savršeno spaja duh prošlosti i vreme u kojem živimo, te su 2000. godine započeli da ispisuju prve stranice njegove moderne istorije.

"Meneghetti Wine Hotel & Winery" je danas sinonim luksuza i oaze mira, budući da je okružen stogodišnjim čempresima i maslinjacima na imanju od 12 hektara, s vlastitom vinarijom, a svojim gostima pruža jedinstvenu i u skladu sa ličnim potrebama formiranu uslugu, s izvanrednim restoranom, vrhunskim i nagrađivanim vinima i maslinovim uljima, što će, sve zajedno, oduševiti sva vaša čula, a zbog čega predstavlja savršeno mesto za beg od gradske vreve i potpuno opuštanje i prepuštanje užitku.

Kompleks raspolaže sa luksuznim hotelom s 40 soba koji je član prestižnog lanca luksuznih hotela "Relais & Chateaux", a u čijim sobama ćete se osećati kao kod kuće. Čitav utisak upotpuniće prostrane terase sa kojih se pruža prelep pogled na bazen, vinograde i maslinjak, a sve sobe uređene su na način koji vam pruža visok stepen privatnosti i garantuju potpunu diskreciju. Za grupne ili porodične posete, tu su i rezidencije veće površine, ili pak prostrane luksuzne vile Meneghetti koje osim terase, poseduju i sopstveni vrt i bazen, zbog čega su savršen izbor za porodičan odmor u potpunoj privatnosti.

Pored odmora, ovaj kompleks nudi vam mogućnost da pokažete snagu i kvalitet svog brenda ili kompanije tako što ćete na imanju organizovati poslovne sastanke, prezentacije, seminare ili interaktivne radionice u jednoj od vila, rezidencija, vinogradu ili drugim spoljnim lokacijama na njemu. Naime, sa svojim klijentima i zaposlenima ovde možete uživati u vrhunskim Meneghetti vinima, penušavim vinima i maslinovom ulju, ukusnim gurmanskim jelima u restoranu, predivnoj živoj muzici, ili pak, možete da opustite telo i um treningom u teretani, u otvorenim ili zatvorenim bazenima, relaks masaži ili sauni, ali i da uživate na privatnoj plaži na Jadranskom moru s beach barom. Takođe, možete se prošetati kroz vinograde, iskusiti berbu maslina ili posetiti obližnje istarske gradove, a bilo koji od ovih dodatnih sadražaja biće iskustvo koje će vaši klijenti i zaposleni veoma dugo pamtiti.

Pored svega, ovde možete organizovati i proslave sa većim brojem zvanica, poput venčanja, pri čemu se, otvara mogućnost zakupa celog imanja sa svim njegovim sadržajima, što, po želji, uključuje i prenoćište za sve goste, što će, sigurni smo, ostaviti bez daha sve prisutne, a vama u sećanju ostati kao venčanje iz bajke koje ćete pamtiti celog života. Takođe, za one koji tek maštaju o tome da “stanu na ludi kamen”, tu su i vikend aranžmani za dvoje, koji uključuju romantične obroke, degustacije vina, spa tretmane, ali i obilazak vinograda i maslinjaka.

Za sve ljubitelje vina "Meneghetti Wine Hotel & Winery" nudi pojedinačne ili grupne vođene ture degustacije vina unutar vinarije, a pojedinačne boce ovog pića, ili setove upakovane u ručno rađene drvene kutije možete kupiti za uspomenu ili nekome na poklon. Za sve one zahtevnijeg ukusa, tu su i vina iz određene berbe, iz privatne kolekcije vinarije, čija je količina ponekad ograničena na samo nekoliko boca.

U neposrednoj blizini Meneghetti Wine Hotela nalaze se idealna mesta za vaš aktivan odmor, odnosno za pešačenje, vožnju biciklom i sportove na vodi, pa čak i golf teren u nedalekoj blizini u nacionalnom parku Brijuni do kog se lako dolazi kratkom vožnjom brodom iz obližnjeg ribarskog mesta Fažana. Pored svega, ovde možete i da okušate svoju sreću u lovu na tartufe s obučenim tartufarima i njihovim psima i da otkrijete posebne tehnike traženja ove tajanstvene skupocene glive koja se krije u istarskim šumama.

Posetioci koji žele da upoznaju predivnu okolinu i uživaju u neodoljivim prizorima Istre, Jadranskog mora i brojnih ostrva i uvala, to mogu učiniti krstarenjem luksuznom jahtom, ili, pak, vožnjom i panoramskim razgledanjem okoline iz helikoptera.

Autor: Ivana Karanović
Foto: Promo

Pogledajte još