IZABERITE NAJBOLJU METODU: Čupanje obrva koncem, puder ili japansko iscrtavanje?

Većina žena ne usuđuje se da čupanje obrva obavlja sama. Jedna pogrešno uklonjena dlačica može da naparavi razliku u izgledu obrva. Može ih učiniti kraćim, dužim ili će pogrešan potez napraviti rupu koja nedeljama neće moći da se popravi. Tada brojne pripadnice lepšeg pola posežu za šminkom kako bi njome popunile i ispravile propuste. Ali kada dođu visoke temperature i znojenje je neminovno, šminka polako postaje loš saveznik. Razmazivanje i brzo ispiranje samo su neke od neželjenih situacija.

Zato je "beauty" industrija, pre svega kozmetika, rešila da pomogne svim damama i u poslednjih nekoliko godina izbacila čak nekoliko tehnika koje zamenjuju klasično čupanje obrva. Trenutno su najveći favoriti čupanje obrva koncem, japansko iscrtavanje i možda najtraženije ‒ puder obrve.

Čupanje obrva koncem

Čupanje obrva koncem popularna je i skroz prirodna metoda koja daje sjajne rezultate. Postupak nije u potpunosti bezbolan, ali daje vrhunske rezultate. Ovom drevnom indijskom tehnikom precizno se određuje područje koje se depilira, pa se smatra i jednom od najpreciznijih tehnika. Ukoliko se odlučite da čupanje obrva uradite koncem, imaćete zagarantovano savršen luk. Naravno, uvek birajte proverene kozmetičke salone u kojima radi obučeno i stručno osoblje.

Posle ove tehnike crvenilo je neminovno, ali privremeno. Pojaviće se ružičasta koža, kod nekih više vidljiva, kod drugih manje, ali uz pomoć gelova za umirivanje brzo ćete videti da se crvenilo povlači. Preporuka je da čupanje obrva ponavljate svakih pet-šest nedelja.

Japansko iscrtavanje obrva

Japansko iscrtavanje obrva nešto je složenija metoda od prethodne, a zahteva tetoviranje. Naime, obučena osoba po precizno iscrtanom šablonu na vašem licu izvodi „tetoviranje dlačicu po dlačicu“. Za razliku od pravog tetoviranja, japansko iscrtavanje obrva ne ostavlja trajne tragove i nije bolno. Boja se ubrizgava ispod bazalne membrane koja deli epidermis od dermisa. Postupak se izvodi pomoću specijalno dizajniranih malih nožića kako bi se dobio efekat što prirodnije dlake – različite debljine, dužine i gustine.

Izgled obrva je potpuno prirodan, a omogućava da savršeno popunite sve rupice, kao i neodstatke. Savršeno se uklapa uz prirodne dlačice i deluje znatno prirodnije od senčenja obrva (kompletne tetovaže) čak i kod žena koje uopšte nemaju dlačice. Japansko iscrtavanje obrva podrazumeva polutrajno iscrtavanje obrva, čiji efekat traje nekoliko godina.

Sam tretman u proseku traje oko dva sata, a po završetku moguća je manja upala tretiranog dela, koja veoma brzo, i uz adekvatne savete, prolazi.

Puder obrve

Puder obrve trenutno su jedna od najtraženijih tehnika sređivanja obrva. Spada u tehniku trajne šminke i dosta je bezbolnija od japanskog iscrtavanja. Trajna šminka ovde se radi kao blago senčenje na veoma maloj dubini, zbog čega obrve izgledaju gušće, punije i urednije. Prednost ove tehnike je što boja obrva neće s vremenom početi da bledi, niti će se promeniti njene nijanse. Prilikom tretmana nema krvarenja, niti sukrvice, a ne ostaju ni ožiljci.

Puder obrve su zbog svega toga najpopularnije – obrve su u trenu gušće, izgledaju prirodno, punije su i negovanije. I što je najbitnije, one traju! Puder obrve se rade površinski, uz pomoć specijalnih aparata kojim se vrši iscrtavanje.

Prvih sedam dana puder obrve se perutaju. Dobićete i specijalnu kremu kojom ćete ih mazati svakog dana. Moguće je da će se pojaviti blago, prolazno crvenilo, ali ono će se brzo povući. Koliko će trajati rezultati dosta zavisi od vašeg tipa kože, ali puder obrve prosečno traju do godinu i po dana.

Izvor: Hellomagazin.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još