SAVETI PROFESIONALACA: Kako popuniti tanke obrve i zadržati prirodan izgled

Ukoliko imate tanke obrve, saznajte kako da ih iscrtate a da one deluju prirodno!

Godine, stres, loša nega... Sve ovo mogu biti uzroci zbog kojih naše obrve postaju previše tanke, gube gustinu i oblik. Tanke obrve, slažu se šminkeri, ne samo da nisu moderne, već čine da vaše lice izgleda starije i oštrije.

Punije obrve lakše su za održavanje, a pritom koriguju vaš izgled. Umekšavaju crte lica, ublažavaju tragove oko očiju i pogled čine prijatnijim i ljubaznijim. Samim tim imaju i antiage efekat.

Ali, šta kada imamo tanke obrve? Šminkanje obrva je najlakše i najbrže rešenje i ako se odlučite za njega, jedino pravo pitanje je:

Kako da iscrtam obrve a da izgledaju prirodno?

Nije nemoguće, ali je ipak potrebno malo veštine i pravi pribor. Šminkeri kažu da su tri pitanja ključna: kosa četkica, prava boja i da izaberete kozmetički proizvod koji je vama najlakši za upotrebu.

Četkica za tanke obrve

Ako želite prirodan izgled obrva, kosa četkica za obrve vam je neophodna. Pre nego što uopšte počnete sa iscrtavanjem, morate dobro očetkati obrve, a potom ih očešljati na gore. Tek tada možete pristupiti iscrtavanju.

Izaberite pravu boju

Dobro izabrana boja kreona igra ključnu ulogu, ako želite prirodan izgled obrva. Ukoliko je vaša kosa tamna, izaberite olovku koja je za nijansu do dve svetlija od boje vaše kose. Ukoliko ste pak plavuša ili izrazito svetla brineta, olovka za obrve mora da bude za pola nijanse tamnija od vaše boje kose.

Olovka, puder ili masakara?

Najbolje bi bilo da isprobate sve ove proizvode, pa da potom odlučite koje vam najviše odgovara. Ukoliko baš i ne želite da opteretite novčanik u svim bolje snabdevenim parfimerijama dostupni su kompleti koji sadrže sva tri proizvoda u manjem pakovanju. Ne morate birati poznate i skupe brendove, bar dok ne se ne odlučite za jedan proizvod.

Puder za tanke obrve

Ako koristite puder, ključan je izbor dobre četkice. To bi morala da bude kosa četkica, a puder bi trebalo da nanosite u oštrim pokretima i u smeru rasta obrva.

Olovka za obrve

Olovka je idealan pribor za početnike jer omogućava precizne pokrete, lako se nanosi i lako skida. Ipak, njene su linije oštre, pa je dosta teško postići prirodan izgled. Šminkeri savetuju da ne pritiskate olovku i da posle nanošenja umekšate linije mekom četkicom. Nikada ne izvlačite jednu dugu liniju, već potezima olovke imitirajte prirodan raspored i rast dlačica obrve.

Maskara za obrve

Ovaj proizvod je bolje rešenje za one dame koje već imaju definisan oblik i samo žele da popune praznine ili da dodatno istaknu obrve. Nanosi se na isti način kao klasična maskara za trepavice.

Šminkeri savetuju: Kako da popunim tanke obrve?

Savršene obrve nije lako postići, kao ni prirodan izgled. Ipak, malo vežbe čini čuda, a šminkeri tvrde da je jedino važno da izbegnete sledeće greške:

Trik 1: Nikada ne pritiskajte! Potezi moraju biti lagani.

Trik 2: Ne stavljajte previše boje!

Trik 3: Icrtavajte obrve u nekoliko etapa. Kada poželite da vidite šta ste uradile, odmaknite se pet koraka od ogledala i procenite.

Trik 4: Luk ne sme biti previsok, niti krivina luka sme biti previše oštra. Obe greške produbiće efekat lažnih obrva.

Trik 5: Nikada ne popunjavajte obrve pre pudera. Morate videti ten da biste mu prilagodile boju obrva.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još