Udineze pobedio Inter, gol Stankovića

BEOGRAD, 23. januara 2011. (Beta) - Fudbaleri Udinezea pobedili su na svom terenu posle preokreta Inter sa 3:1, u utakmici 21. kola italijanskog prvenstva.

Inter je poveo u 16. minutu golom kapitena reprezentacije Srbije Dejana Stankovića, a Udineze je do pobede došao golovima Kristijana Zapate u 21, kapitena Antonija Di Natalea u 24. i Mauricija Domicija u 69. minutu.

To je prvi poraz Intera od kada je Leonardo preuzeo ekipu. Prethodno je aktuelni italijanski i evropski šampion vezao pet pobeda.

Udineze je danas naneo prvi poraz Interu na poslednjih 14 međusobnih utakmica. Crno-beli sada imaju 33 boda i ostali su na osmom mestu, ali su smanjili bodovni zaostatak za ekipama koje se nalaze u gornjem delu tabele.

Inter je ostao na petom mestu sa 35 bodova, a Juventus bi mogao da mu preuzme tu poziciju ako danas pobedi Sampdoriju.

Prvu priliku na utakmici imao je Udineze u sedmom minutu, kada je posle kornera Djampjero Pinci šutirao preko gola, ali je posle prve prilike na utakmici italijanski šampion poveo.

Tijago Mota je došao do lopte na ivici kaznenog prostora, dodao je do Stankovića, koji dobrim udarcem poslao iza ledja golmana domaćih Samira Handanoviča. To je bio peti gol Stankovića u sezoni, a drugi na poslednje tri utakmice.

Reprezentativac Srbije bio je u šansi i u 19. minutu kada je iz voleja pokušao da postigne gol, ali je Handanovič preko prečke izbacio loptu u korner.

Dva minuta kasnije crno-beli su izjednačili. Posle kornera, lopta je na ivici šesnaesterca došla do Zapate, koji je šutirao u bliži ugao i savladao golmana Luku Kastelacija.

Udineze je preokrenuo u 25. minutu, golom kapitena Di Natalea iz slobodnog udarca. To je bio njegov 15. prvenstveni gol u sezoni, a četvrti u karijeri protiv Intera.

Poslednju šansu u prvom delu imao je Stanković, u 37. minutu, ali je njegov udarac odbranio golman domaćih.

Na početku drugog poluvremena Udineze je napadao i stvarao šanse, ali Di Natale, Pinci i Domici nisu uspeli da savladaju Kastelacija.

U nastavku nije bilo većih uzbudjenja, sve do 69. minuta, kada je posle slobodnog udarca Di Natalea lopta došla do Domicija, a ovaj je preciznim udarcem doneo Udinezeu prednost od dva gola i postavio konačan rezultat.

Pogledajte još