Vujin: Treba mnogo da radimo

BEOGRAD, 23. januara 2011. (Beta) - Rukometaš Srbije Marko Vujin izjavio je posle poraza od Poljske da njegova ekipa mora mnogo da radi do Evropskog prvenstva 2012. u Srbiji "kako bi izgledala moćno".

Srbija je izgubila od Poljske sa 26:27 (11:10), u drugom kolu druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Švedskoj.

"Stvarno ne znam šta da kažem. Protiv najjačih svetskih reprezentacija 45 minuta igramo fantastično, a onda se desi pad. Mislim da dosta treba da radimo da bi na Evropskom prvenstvu u Srbiji izgledali moćno", rekao je Vujin u Lundu.

On je dodao da je u jednom trenutku meča sa Poljskom pomislio da će njegova ekipa pobediti, ali je zatim usledilo isključenje i gol.

Selektor Veselin Vuković čestitao je selektoru Poljske Bogdanu Venti na pobedi.

"Mi smo odigrali jako dobru utakmicu. Bilo je to vrlo težak meč svih 60 minuta. Nemam šta da zamerim igračima, jer su se borili izvanredno. Sreća u poslednjim sekundama utamice odlučila je pobednika", rekao je Vuković.

Selektor Poljske ocenio je da je utakmica bila teška i da je njegova ekipa imala sreće.

"Imali smo iskustvo teških utakmica protiv Danske i Švedske, a sreća nam se osmehnula", rekao je Venta.

Rukometaš Srbije Nenad Vučković smatra da je njegova ekipa dobro igrala, a da će sada, ako pobedi Argentinu u sledećem meču, čekati rezultate ostalih mečeva da bi saznala za koje mesto na SP će igrati.

Golman Darko Stanić naglasio je da bi bilo najpoštenije da se utakmica završila nerešeno.

"Na kraju meča, u samoj završnici primili smo gol. Kako smo izvukli nerešeno protiv Hrvata, tako nam se sada vratilo. Nismo imali sreće, i ja bih čestitao selekciji Poljske", rekao je Stanić.

Pogledajte još