Jelena Janković: Nisam u formi

BEOGRAD, 26. januara 2011. (Beta) - Teniserka Srbije Jelena Janković izjavila je da nije u mogućnosti da igra u mečevima Fed kupa sa Kanadom, jer joj trenutna forma nije na zadovoljavajućem nivou.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Jankovićeve (jj-jelenajankovic.com), ovu odluku je donela "teškog srca", jer smatra da je velika čast i obaveza svakog sportiste da igra za reprezentaciju svoje zemlje.

"Imala sam operaciju oka koja je došla u nezgodno vreme, kada su pripreme za sledeću sezonu trebalo da budu u najvećem jeku. Nisam imala vremena da dođem do željene forme, što me je dovelo do lošeg rezultata na prvom gren slemu u 2011. godini i velikog razočarenja", rekla je Jankovićeva.

Ona je dodala da u ovom trenutku mora da dovrši pripreme, kako bi mogla da pruži svoj maksimum u sledećem igranju za Fed kup reprezentaciju.

"S druge strane raduje me dolazak mladih igračica u Fed kup tim Srbije prevodenih Bojanom Jovanovski, Aleksandrom Krunić i Tamarom Čurović. Ana Jovanović je iskusna reprezentativka. Nadam se da će one dati svoj doprinos našoj reprezentaciji i uspeti da ostvare pobedu nad Kanadom", rekla je Jankovićeva.

Teniserka Srbije poželela im je sreće i uspeha i istakla da se nada da će im se pridružiti u narednom meču.

"Ukoliko mi se forma u narednih nedelju dana poboljsasa ja ću se svakako pridružiti timu Srbije u meču protiv Kanade, ali u svakom slučaju biću svim srcem uz naš tim", rekla je Jankovićeva.

Pogledajte još