Danas: Stopiran predlog Mlađana Dinkića

BEOGRAD, 27. januara 2011. (Beta) - Vlada Srbije nije prihvatila predlog ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića da se kompaniji Gorenje da po 10.000 evra po novootvorenom radnom mestu u fabrici u Zaječaru, prenosi dnevni list "Danas" u broju od petka.

"Vlada Srbije (u četvrtak) je na telefonskoj sednici odlučila da na dnevni red ne uvrsti pitanje subvencija Gorenju za otvaranje fabrike u Zaječar, čime je predlog ministra ekonomije stopiran", saznaje "Danas" od izvora iz vlade.

To je prvi put da je vlada odbila da raspravlja o odobravanju subvencija investitorima, piše "Danas" i dodaje da se na taj način otvoren skukob između Demokratske stranke i G17 plus preneo na zvaničan teren, čime je sudbina fabrike dovedena u pitanje.

I dnevni list "Blic" prenosi da je problem na relaciji dve stranke kulminirao kada je Dinkić bez dogovora sa partnerima u Vladi Srbije potpisao ugovor sa slovenačkim Gorenjem o izgradnji fabrike u Zaječaru.

Taj list navodi da je Dinkić potpisao sporazum sa Gorenjem iako se ta tačka nije našla na sednici vlade niti postoji saglasnost za to.

Kako "Blic" saznaje, u petak bi trebalo da se sastanu Dinkić, predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

mnz/dar

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.