Allegra Krstarenja najavljuje ponovni početak kruzing turizma

Turistička agencija Allegra Krstarenja najavila je ponovni početak kruzing turizma u sezoni zima 2020/2021. Naši putnici će moći da se ukrcaju na jedan od brodova italijanske kompanije MSC koji će svoja kružna putovanja obavljati na destinacijama kao što su Karibi, Ujedinjeni Arapski Emirati i Mediteran. Naravno, pre potpunog povratka morima čitave MSC flote, ovim destinacijama će ploviti brodovi Seaside, Meraviglia, Poesia, Armonia (Karibi), Fantasia (Emirati), Grandiosa i Meraviglia (Mediteran).

Shodno tome, kompanija MSC je objavila i novi pojačani zdravstveni i bezbedonosni protokol koji će važiti za sve putnike. Protokol je napravljen u saradnji sa vodećim zdravstvenim epidemiološkim stručnjacima koji čine Blue-ribbon COVID Expert Group, a ima za cilj najveću moguću bezbednost i zdravlje putnika i posade broda.

Protokol ima nekoliko ciljeva:

- Umanjiti rizik da se putnik sa simptomima na COVID-19 ukrca na brod
- Svesti na minimum mogućnost širenja virusa na brodu
- Izbeći mogućnost da se putnici zaraze kod kuće, nakon završenog krstarenja

Univerzalni zdravstveni pregled za sve putnike, tokom procedure ukrcavanja, sastojaće se od merenja temperature, brzog testa na COVID-19 iz brisa, te ispunjavanja zdravstvenog upitnika. Zdravsteni pregledi za čitavu posadu će biti strožiji, jer će uključivati više testova na dnevnom nivou, pa čak i karantin nakon ukrcavanja na brod.

Što se tiče samog broda, čiščenje će biti češće uz upotrebu dezinfekcionih sredstava koji se koriste u zdravstvenim ustanovama. Takođe, svake večeri će se raditi i temeljno čišćenje broda.

Vazduh na brodu i u kabinama će biti 100% svež spoljašnji vazduh, koji će prolaziti kroz filtere sa UV-C tehnologijom koja ubija 99.97% virusa i bakterija.

Sadržaji na brodu će biti modifikovani kako bi se poštovala socijalna distanca, jedna osoba na 10m2. U slučajevima kada održavanje socijalne distance nije moguće, gosti na brodu će morati da nose zaštitne maske.

Potpuno opremljen medicinski centar za testiranje i lečenje slučajeva COVID-a će imati i aparat za PT-PCR testiranje. Svaki gost sa simptomima će morati hitno da se javi u medicinski centar, gde će dobiti besplatan tretman. Takođe, na svakom brodu će biti odvojeno 10% kabina koje će služiti za izolaciju.

Kompanija MSC je dogovorila sa lučkim vlastima plan za reagovanje u kriznim situacijama. U slučaju da se pojavi putnik koji je pozitivan na COVID-19, zavisno od simptoma, putnik će biti lečen i ostaće u izolaciji na brodu do povratka ili će morati da se iskrca radi daljeg lečenja.

Ukoliko planirate krstarenje, a imate još nekih pitanja, budite slobodni da kontaktirate turističku agencija Allegra Krstarenja. Biće nam zadovoljstvo da Vam pomognemo.

Autor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još