Za utorak, 1. februar 2011. godine

BEOGRAD, 1. februara 2011. (Beta) - Saslušanje bivšeg načelnika Uprave bezbednosti Vojske Jugoslavije Ace Tomića, međusobna optuživanja stranaka, situacija u Egiptu - glavne su teme današnjih izdanja beogradskih dnevnih listova.

ALO - "Novak slavio pa srušio plafon", o tome kako je teniser Novak Đoković proslavio pobedu na turniru Australijan open. List piše i o lečenju vlasnika TV Pink Željka Mitrovića i njegovim optužbama da ga je neko trovao "Mitroviću sipali benzen u votku".

BLIC - O imovinskim kartama političara u tekstu "Za godinu dana 2.000 političara uvećalo imovinu". O tragediji u Užicu pod naslovom "Umro od hladnoće u bolničkom vozilu".

VEČERNJE NOVOSTI - Povodom odlaska premijera Mirka Cvetkovića u Brisel gde je predstavnicima Evropske komisije predat popunjeni Upitnik "Odgovori su stigli na adresu". O tome da je po nalogu tužioca privođen bivši načelnik Uprave bezbednosti Vojske Jugoslavije Aco Tomić "General krio Ratka Mladića". List piše da je u Sijetlu preminuo osumnjičeni za ratne zločine u Drugom svetskom ratu Peter Egner "Gestapovac bez kazne".

DANAS - U okviru istrage Tužilaštva za ratne sločine o Mladićevim jatacima "Aco Tomić saslušan kao osumnjičeni". Za list govori lider Nove Srbije Velja Ilić: "Vlast sprema provokacije". O sudbini avio kompanije Jat ervejz pod naslovom "Turkiš ne razmišlja o Jatu".

KURIR - O teniseru Novaku Đokoviću "Nole rasplakao devojku Jelenu". List prenosi izjavu nekadašnjeg generala JNA Jova Kapičića "Čeda je bolji od Tita".

POLITIKA - O evrointegracijama Srbije u tekstu "Srbija predala odgovore na upitnik". Bivši načelnik Uprave bezbednosti Vojske Jugoslavije "Aco Tomić saslušan zbog skrivanja Mladića". O situaciji u Egiptu u tekstu "Nastavljen dvoboj Mubaraka i naroda". Za list govori lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović: "DS treba da kaže s kim će, sa nama ili sa naprednjacima".

PREŠ - O rekonstrukciji vlade u tekstu "Tadić smenjuje ministre iz DS!" O štrajku prosvetara pod naslovom "Opšti haos u školama". O privođenju bivšeg načelnika Uprave bezbednosti Vojske Jugoslavije "Aco Tomić saslušan po nalogu Bramerca".

PRAVDA - "Hleb 55 dinara, rastu cene struje i gasa", o novim poskupljenjima. O nastavku potrage za haškim beguncem Ratkom Mladićem i pretresu stana njegovog sina Darka i saslušanju bivšeg načelnika Uprave bezbednosti Vojske Jugoslavije Aca Tomića "Odneli hard disk sa igricama Mladićevih unuka".

PRIVREDNI PREGLED - "Status kandidata za EU do kraja godine", piše list povodom odlaska premijera Mirka Cvetkovića u Brisel gde je predao odgovore na Upitnik Evropske komisije. O reagovanjima Energetske zajednice na liberalizaciju naftnog tržišta u Srbiji "Dvostruke akcize nisu problem".

Pogledajte još