Snažna podrška Eurobanke u borbi protiv koronavirusa

Solidarnost pojedinaca, organizacija i kompanija u toku epidemije koronavirusa, pokazala je da kao društvo visoko cenimo vrednosti zajedništva i podrške. Od početka pandemije, čitavo društvo se ujedinilo da pomogne u realizaciji istog cilja – pomoći zdravstvenom sistemu da lakše podnese ogroman udar pod kojim se našao, a pacijentima omogućiti kvalitetnije lečenje. Postoje kompanije koje su pravi heroji društveno-odgovornog poslovanja, koje su u prethodnim mesecima na više načina svoju podršku usmerile na zdravstveni sistem Srbije.

Jedna od njih je svakako Eurobank, koja je od početka pandemije donirala više od 7 miliona dinara za kupovinu medicinske i zaštitne opreme i svojim primerom pokazala koliko je važno da mislimo jedni na druge.

Tokom poslednjeg pika koronavirusa, Eurobank je obezbedila 1,2 miliona dinara za kupovinu kiseoničkih protokomera za zdravstvene ustanove u Srbiji, koji su deo neophodne opreme za terapiju kiseonikom gotovo svih pacijenata na bolničkom lečenju. Kliničkom centru Srbije uručeno je dvadeset kiseoničkih protokomera, a po 8 ovih aparata uručeno je Kliničkom centru Niš i Kliničkom centru Kragujevac.

Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank


Slavica Pavlović
, predsednik Izvršnog odbora Eurobanke, rekla je da je to samo jedan od doprinosa ove kompanije da uslovi u kojima se leče naši građani oboleli od koronavirusa budu još kvalitetniji:

- Naša zemlja se suočava sa ozbiljnom zdravstvenom situacijom i verujemo da je obaveza celog društva, a na prvom mestu društveno odgovornih kompanija, da pokažu svoju solidarnost i pruže podršku zdravstvenom sistemu.

Donacija je realizovana preko Fondacije "Fond B92" i Srpskog filantropskog foruma, koji supokrenuli humanitarnu akciju sa ciljem unapređenja uslova lečenja iboravka pacijenata i zdravstvenih radnika u zdravstvenim ustanovama u Srbiji tokom pandemije koronavirusa.

- Eurobanka je ove godine po peti put dobila Virtus nagradu za društveno odgovorni angažman, što najbolje govori o reputaciji koju ova banka ima u našoj zajednici. Najnovija donacija, koja je jedna od brojnih u nizu vezanih za kovid krizu - od 36 protokomera u vrednosti od 1,2 miliona dinara - pomažu da se oboleli leče na kvalitetniji način i savladaju bolest, na čemu im Srpski filantropski forum zahvaljuje u ime pacijenata i zdravstvenog sistema, ali i filantropske zajednice kojoj pripada i sama Eurobanka - rekao je povodom ove donacije Veran Matić, izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma i predsednik UO Fonda B92.

Član IO Eurobanke Dušan Mihailović i predstavnici Eurobanke sa Veranom Matićem, predsednikom UO Fonda B92 i direktorom KCS prof. dr Milikom Ašaninom Foto: Vidoje Manojlović

Ovo nije prvi put da Eurobank upućuje pomoć zdravstvenom sistemu tokom pandemije koronavirusa. Eurobank se među prvima uključila u kupovinu medicinske i zaštitne opreme za lečenje obolelih od koronavirusa, u organizaciji UNICEF-a, obezbedivši sredstva u iznosu od 6 miliona dinara.

- U ovim izazovnim vremenima, podrška i solidarnost bi trebalo da bude prioritet svake kompanije i pojedinca. To smo imali na umu i kada smo na početku epidemije podržali zdravstveni sistem Srbije, kupovinom neophodne medicinske i zaštitne opreme za lečenje obolelih od koronavirusa. Donacijom 36 kiseoničkih protokomera Eurobank želi još jednom da pruži podršku i pomogne onima koji se leče od koronavirusa - izjavio je Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobank, uručujući doniranu opremu zdravstvenim ustanovama.

Nastavljajući svoju dobru praksu podrške zajednici, Banka je obezbedila neophodnu pomoć porodicama dece koja boluju od autizma iz Udruženja "Autizam Valjevo" i pomogla prodavcima magazina LICEULICE koji su posebno bili u nezavidnoj situaciji tokom vanrednog stanja, otkupivši deo tiraža magazina. Pored učešća u humanitarnim akcijama, Eurobank je u potpunosti prilagodila svoje poslovanje aktuelnoj situaciji, kako bi na najbolji način zaštitila svoje zaposlene i klijente.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još