Piksi najavio tužbu protiv dnevnog lista Alo

BEOGRAD, 1. februara 2011. (Beta) - Bivši predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Stojković izjavio je da će pokrenuti sudski postupak pred nadležnim sudom protiv odgovornih lica dnevnog lista "Alo", a zbog teksta "Piksi pod istragom zbog dva miliona evra".

"Obaveštavam javnost da je navedeni tekst pun laži, proizvoljnih i netačnih navoda i iznad svega uvredljiv. Prekršena je novinarska etika, Zakon o informisanju i istovremeno grubo i neosnovano napadnuta ličnost i integritet moje supruge i mene", navodi se u saopštenju Stojkovića dostavljenom agenciji Beta.

Stojković je ovlastio advokate iz Beograda da ga zastupuju, a dnevnom listu "Alo" uputio tekst u kome demantuje optužbe i zahteva da se objavi.

"Alo" je optužio Stojkovića da je pod istragom zbog 2.000.000 evra, od transfera igrača Vladimira Stojkovića, Nenada Kovačevića i Filipa Đorđevića, a da je novac uplaćen na njegov račun i na račun njegove supruge Snežane.

Pred Višim sudom u Beogradu juče je počelo sudjenje bivšem predsedniku Crvene zvezde Draganu Džajiću, bivšem tehničkom direktoru Vladimiru Cvetkoviću, kao i Milošu Marinkoviću i Ranku Stojiću.

Oni su optuženi da su protivpravno stekli više miliona evra prilikom transfera četvorice igrače.

Pogledajte još