NE BACAJTE IH: Sedam odevnih komada i aksesoara nikada ne izlaze iz mode

Sređivanje ormara i razvrstavanje garderobe nije nikad lako, a nekad nam je zaista teško da se odvojimo od nekih sitnica. Naravno, možete uvek da primenite pravilo Mari Kondo i postavite sebi čuveno pitanje "da li ova bluza u meni budi radost".

1. Večernje tašne

Za male pismo-tašne nekada se menja moda, ali sigurno će se ona i vratiti. Ne zaboravite da sada više ne važe pravila usklađenosti boja, pa tako srebrnu tašnicu možete nositi uz sve moguće boje obuće.

Pritom, ne zauzimaju mnogo mesta u ormaru, pa im odredite jednu policu ili kutiju i lepo ih spakujte.

2. Nakit

Opet govorimo o detaljima za koje ne treba mnogo prostora. Takođe, često za njih vezujemo lepe ali i ružne uspomene pa nam ponekad dođe da neke ogrlice ili prstenje pobacamo ceremonijalno, ne bismo li raskrstili s prošlošću. Ako osećate da vam je to psihološki neophodno, naravno, uradite to.

Ali za većinu komada nakita treba ipak napraviti kutiju "sačuvati". Neke ćete narukvice možda pokloniti, a nekima će prolazak vremena dodati trag nežne nostalgije pa ćete ih vratiti u redovnu upotrebu

3. Jednostavna crna haljina

Uvek vas podsećamo da "večita crna haljina" ne znači i demode crna haljina.

Znači, ne možemo da je kupimo "sad i zauvek" ali neki modeli koji nemaju izrazite naznake neke modne sezone zaista dugo opstaju. Dovoljno je da im dodate atraktivne detalje u aktuelnom duhu i pretvorićete ih potpuno novu kreaciju.

4. Majice i haljine sa bretelama

Najbolji primer raznovrsne upotrebe jednostavne odeće neutralnih boja predstavlja popularna kombinezon haljina. Poslednje dve godine naročito se nose "slip" haljine od viskoze ili svile satenskog tkanja, ali nemojte ih nipošto izbaciti iz ormara kad ova moda prođe.

Uvek će vam dobro doći kad nosite haljine od nežnog, prozračnog materijala. Isto važi za majice sa bretelama koje treba izbaciti tek ako se desi da ih isflekate i ne možete da uklonite mrlje ili postanu već iznošene od duge upotrebe.

5. Večernja garderoba

Ovde važi pravilo broj 3. Bluze, suknje, pantalone od svečanih materijala možete uvek kombinovati na drugačiji način.

Jedini su izuzeci oni komadi za koje vam je jasno da nećete više nikad postići željenu težinu - bluzica koju ste jedva uspevali da obučete kad ste bili dvadeset godina mlađi (i koja vas je i tad dosta stezala) verovatno neće više nikad biti udobna. Ako imate više večernje garderobe, ovakvo pravilo treba primenjivati fleksibilno.

6. Haljine i šalovi

Ovi detalji dopunjavaju osnovne komade dajući im šmek. Oni su pravi odraz vaše modne ličnosti i jedino što treba da radite jeste povremeno rotiranje izabranih marama i šalova za određenu sezonu.

7. Kaiševi

Opet su u pitanju detalji koji zauzimaju malo mesta, a mnogo ih je u klasičnom stilu. Izbacite iz ormara samo one koju su oštećeni, oguljeni ili na neki drugi način prestali da budu reprezentativni.

Ipak, pre toga, proverite - možda ćete želeti da sačuvate šnalu. Odsecite je i stavite u kutiju u kojoj držite materijale za šivenje.

Izvor: Lepa&Srećna.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još