ZA SVE PRILIKE I SVA GODIŠNJA DOBA: Pet načina na koje možete nositi "slip" haljinu

Svilenu "slip" haljinu možete nositi i zimi, i leti, i izgledati elegantno, ali i opušteno. Ovaj odevni komad je pre nekoliko godina došao iz spavaćih soba na velika modna vrata, i od tada spada u jedan od najtraženijih ali i najpraktičnijih modela haljine.

Zbog svog jednostavnog kroja stilizuje se vrlo lako, i možete je nositi u raznim prilikama - od večera i proslava koje zahtevaju elegantnije oblačenje, pa sve do urbanih, uličnih stilova.

Još jedna stvar zbog koje je svilena "slip" haljina idealna jesu godišnja doba. Bez obzira na materijal od kojeg je napravljena, ova haljina nije rezervisana samo za leto, već i za proleće, jesen i zimu.

Parižanke obožavaju svilenu "slip" haljinu, a uz ovih pet saveta možete izgledati kao one.

"Slip" haljinu možete obući ukoliko želite da izgledate elegantno. Uz sandale na potpeticu i diskretan nakit izgledaćete prefinjeno.

Međutim, "slip" haljina u kombinaciji sa drugim komadima garderobe izgleda u potpunosti drugačije.

"Slip" haljina i teksas jakna

Za prohladne noći izaberite laganu "slip" haljinu, i preko nje obucite teksas jaknu. Izgledaćete nežno, ali sa dozom bunta.

"Slip" haljina i rokerska majica

Iako ovaj spoj zvuči nespojivo, u stvarnosti nije tako. Ako preko "slip" haljine obučere majicu u rok ili pank stilu, zasigurno ćete izgledati šik i urbano.

"Slip" haljina i mantil

Ukoliko želite da izgledate otmeno, "slip" haljinu možete nositi uz mantil. U ovoj kombinaciji mamićete poglede gde god se pojavite.

"Slip" haljina i muški sako

Ovo je omiljena kombinacija na ulicama Pariza, i dokaz da se može izgledati besprekorno u različitim krojevima. Parižanke vole da eksperimentišu kada je moda u pitanju, a ovo je jedna od uspešnijih modnih kombinacija.

"Slip" haljina i džemper

Zbog svile ili satena, laganog materijala od kojeg se ova haljina i pravi, stiče se utisak da je rezervisana samo za toplije dane. Međutim, "slip" haljina izgleda prelepo kada preko nje obučete džemper i obujete čizmice.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još