Podunavske srpske tvrđave na izložbi u zgradi Uneska

BEOGRAD, 8. februara 2011. (Beta) - Ministar kulture Srbije Nebojsa Bradić otvorio je u zgradi Uneska u Parizu izložbu fotografija "Put kulture - tvrđave na Dunavu" koja će trajati do 11. februara, saopštilo je danas Ministarstvo kulture.

Bradić je, otvarajuci sinoć izložbu, rekao da srednjevekovni spomenici kulture predstavljaju potencijal za povezivanje sa drugim zemljama u regionu, da su za Srbiju od velikog znacaja i da su neke od podunavskih zemalja, poput Mađarske, već iskazale želju da se uključe u projekat, navodi se u saopštenju ministarstva.

Izložba fotografija "Put kulture - tvrđave na Dunavu" je promotivni deo istoimenog projekta koji Ministarstvo kulture sprovodi u okviru Uneskovog regionalnog programa "Kulturno nasleđe - most ka zajednickoj buducnosti", a koji se sprovodi na području Jugoistočne Evrope.

Cilj projekta je uspostavljanje održivog razvoja tvrđava u sedam gradova u Srbiji kroz koje protiče Dunav, a to su Bač, Novi Sad, Beograd, Smederevo, Golubac, Veliko Gradište i Kladovo.

Pogledajte još