Partizan želi trofej, ostali bez ambicija u Kupu

BEOGRAD, 8. februara 2011. (Beta) - Trener Partizana Vlade Jovanović rekao je da očekuje da će njegova ekipa odbraniti trofej u košarkaškom Kupu Radivoja Koraća, a treneri ostalih učesnika završnog turnira nisu izrazili previše ambicija.

"Uvek smo se trudili da Kup shvatimo ozbiljno, tako je i ovaj put. U pitanju je delikatno takmičenje, bez obzira što ove sezone donosi bodove za evropska takmičenja", rekao je Jovanović novinarima u Košarskaškom savezu Srbije.

Zbog pravila takmičenja koje ne dozvoljava više od trojice stranaca u timu, Partizan će igrati bez slovenačkog reprezentativca Jake Klobučara.

Partizan igra protiv Mega vizure, a njen trener Vlada Vukoičić rekao je da je to "možda jedini par u kome se unapred zna ishod". Uprkos tome, on je rekao i da je zadovoljan zato što će njegovi igrači "protiv najboljeg tima" videti kako su radili.

Crno-beli igraju u četvrtak, a turnir sutra od 18.00 u Železniku počinju Crvena zvezda i drugoligaš Radnički basket.

Zvezdin trener Mihailo Uvalin rekao je da od završnog turnira očekuje dobru igru i da se nada dobroj atmosferi za nastavak sezone.

"Kup je najlakši put da se dođe do nekog trofeja, kao i do dobre atmosfere pred dalje izazove u sezoni. Maksimalno smo spremni i koncentrisani", poručio je Uvalin.

On je posle novinarskog pitanja rekao da bi bio zadovoljan polufinalom, ali da priželjkuje finale. Uvalin nije mogao da kaže da li će tim biti kompletan.

Trener drugoligaša Radnički basket Miloš Pejić rekao je da je njegov tim "apsolutno rasterećen", pošto je do završnog turnira došao kroz teške kvalifikacije, tako da je već ostvario uspeh.

U drugom četvrtfinalu igraju stari rivali, Hemofarm i FMP, koji se ove sezone nisu sastajali, jer je tim iz Železnika ispao iz Jadranske lige.

"Imamo atipičnu sezonu, pošto posle niza godina nismo igrali Jadransku ligu, a ni evropsko takmičenje. Ovaj kup će biti ispit za za ekipu pred Superligu", rekao je trener FMP-a Boško Đokić.

Kapiten Hemofarma Miljan Pavković, koji je došao umesto trenera Željka Lukajića, rekao je da njegov tim ima velike ambicije.

"Radujem se početku kupa. Voleli bismo da taj trofej bude naš, a za tako nešto moramo da ponovo imamo energiju iz prethodnih utakmica. Poštujemo našeg rivala, iako ne igra Jadransku ligu, ali je pokazao da mu je tu mesto", rekao je Pavković.

Pogledajte još