Prekršajni postupci protiv devet direktora

BEOGRAD, 9. februara 2011. (Beta) - Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti podneo je zahteve za pokretanje prekršajnog postupka protiv direktora devet državnih organa zbog zbog neizvršavanja obaveza iz Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv direktora Agencije za zaštitu životne sredine, Uprave za sprečavanje pranja novca, Uprave carina, Uprave za igre na sreću, Uprave za javni dug, Uprave za trezor, Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, Uprave za veterinu i Direkcije za mere i dragocene metale.

Poverenik je saopštio da su u tim organima konstatovane povrede Zakona u vidu apsolutnog neizvršavanja obaveza.

Poverenik Rodoljub Šabić je izjavio da se radi o akciji nadzora koja je najavljena i započeta još prošle godine i da su u decembru podneti zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka protiv 14 ministara.

"Ovaj put predmet nadzora bili su organi u sastavu ministarstava i rezultat je ponovno zabrinjavajući - devet zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv direktora ovih organa", istakao je Šabić i naveo da je nesporna potreba da se, zbog neizvršavanja obaveza utvrđenih zakonom, pokreću postupci.

Pogledajte još