Eurobank dobitnik VIRTUS nagrade za "Mančester junajted Školu fudbala za decu"

Nagrade za društveno odgovorne inicijative predstavljaju poseban podsticaj kompanijama da nastave sa ulaganjem u zajednicu u kojoj posluju. Posebno u vreme pandemije, kada je realizacija projekata neizvesna, a podrška zajednici fokusirana na zdravstveni sistem, priznanje kompaniji Eurobank za projekat "Mančester junajted Škola fudbala za decu" podseća nas da je doprinos kompanija veoma važan i u drugim oblastima života zajednice. Društvena odgovornost predstavlja jednu od glavnih vrednosti Eurobanke i Mančester junajteda, a nagrada za zajednički projekat je to na poseban način potvrdila i istakla.

Eurobank je dobitnik VIRTUS nagrade za doprinos lokalnoj zajednici za realizaciju projekta "Mančester junajted Škola fudbala za decu". Trag fondacija, koja ovo prestižno priznanje dodeljuje pojedincima i kompanijama istaknutim na polju društvenoodgovornog poslovanja, prepoznala je vrednost ovog projekta, budući da su polaznici renomirane škole fudbala bila deca zaposlenih, deca klijenata i partnera Eurobanke, ali i štićenici domova za decu bez roditeljskog staranja, SOS Dečijeg sela Kraljevo i Dečijeg sela iz Sremske Kamenice.

Eurobanka je partnerstvo sa fudbalskim klubom Mančester junajted započela 2014. godine, i to na polju izdavanja kobrendiranih platnih kartica, a zahvaljujući ovoj saradnji, Banka je dovela jednu od najprestižnijih škola fudbala u Srbiju. Osnovni motiv i želja bili su da se mališanima pruži prilika da uče od najboljih, poput bivšeg polaznika ove škole Vesa Brauna i glavnog trenera Robin van der Lana. Mladi talenti iz cele Srbije uzrasta do 11 godina, ali i treneri mlađih kategorija, imali su priliku da u ovoj priznatoj školi fudbala unaprede svoje znanje i veštine.

- Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo po peti put dobitnici prestižnog Virtus priznanja koje potvrđuje naš kontinuirani doprinos lokalnoj zajednici. Imajući u vidu da se VIRTUS nagrada dodeljuje za posebno isticanje u pomoći pri rešavanju problema ili potreba u zajednici u kojoj kompanija posluje, smatramo da smo strateški dobro osmislili i realizovali projekat Eurobank Mančester junajted škole fudbala. Zahvaljujemo se Trag fondaciji i stručnom žiriju što su prepoznali značaj ovog projekta i našu posvećenost razvoju mladih - naglasila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobanke.

VIRTUS nagrada je ove godine dodeljena 13. put u izuzetno velikoj konkurenciji. Fondacija Trag je ovu nagradu ustanovila kao prvu u oblasti filantropije i tako podstakla mnoge pojedince i kompanije da doprinesu zajednici u kojoj žive i posluju. Eurobank je ovo značajno priznanje dobijala i ranije u različitim kategorijama, i to 2009, 2010, 2011. i 2014. godine.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još