Petrović ostaje trener Cedevite

BEOGRAD, 10. februar 2011. (Beta) - Uprava hrvatskog košarkaškog kluba Cedevita odbila je ostavku trenera Aleksadra Petrovića donetu nakon poraza Hrvatske u kupu, od Zadra koji je na teren izašao sa samo pet igrača.

"Aco je postupio moralno i logično... Nije trener jedini i isključivi krivac za poraz od Zadra. Tu su i igrači koji su toga svesni. Sankcija za ovaj loš rezultat u kupu će svakako biti. O tome ćemo više nakon večerašnjeg treninga na kojem ćemo svi da sednemo i vidimo kako da izvučemo pouku i to pretvorimo pozitivan impuls za dalje", rekao je za klupski sajt sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

Zadar je sinoć do pobede od 83:82 došao košem Ivana Batura u poslednjoj sekundi, igrajući ceo meč sa samo pet igrača, zbog administrativne kazne usled neisplaćenih dugova bivšim košarkašima.

"Ovo je velika sramota za klub. Posle ovakvog poraza kriv je trener. Ne želim da umanjujem pobedu Zadra, ali igrali smo protiv samo pet igrača i morali smo da pobedimo", rekao je Petrović po završetku meča.

Zadar je utakmicu odigrao sa dvojicom seniora i trojicom juniora, a nesvakidašnju pobedu obezbedili su Marko Car, Šime Olivari, Ivan Batur, Pavle Marčinković i Miro Bilan.

Pogledajte još