Pregovor policajaca i Vlade kada se Dačić vrati

BEOGRAD, 10. februara 2011. (Beta) - Predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije Velimir Barbulov rekao je u četvrtak da policija nastavlja štrajk i da će razgovori o ispunjenju zahteva sindikalaca biti nastavljeni kada se sledeće sedmioce ministar policije Ivica Dačić vrati sa službenog puta u SAD.

"Štrajkujemo i dalje, očekivali smo razgovor sa državnim sekretarom do kojeg izvesno neće doći, jer na sednici Vlade verovatno nije bilo razmatrano pitanje zaposlenih u policiji", rekao je Barbulov agenciji Beta.

Nezavisni sindikat policije zahteva od Vlade povećanje plata zaposlenih u MUP-u za 40 odsto, izradu posebnog kolektivnog ugovora i poboljšanje tehničke opremljenosti policije.

Prema njegovim rečima, štrajkuje 70 odsto zaposlenih u MUP-u, odnosno 24 policijske uprave. Za sada ne štrajkuju policijske uprave Pančevo, Beograd, Novi Pazar, Užice, Valjevo i Pančevo.

Barbulov je kazao da se manipuliše brojem policajaca koji štrajkuju i naveo da bi prilikom prebrojavanja štrajkača trebalo imati na umu činjenicu da policajci štrajkuju na radnom mestu i da je u smeni uvek trećina zaposlenih.

Pogledajte još