BOOK TALK 2020: Kako je jedna gruba reč zatvorila sve prozore - 35 godina od "Yu Rock Misije" i pesme "Za milion godina"

Od 2015. godine u Novom Sadu se održava regionalna književna konferencija "Book Talk" posvećena najuglednijim piscima, kritičarima, izdavačima, poznatim ličnostima i umetnicima iz celog regiona.

Ove godine zbog situacije sa virusom korona, konferencija će se prvi put od postojanja održati online i svi zainteresovani će moći da je prati putem lajv strima na You Tube kanalu Color Media Communications.

Osmi panel pod nazivom "Kako je jedna gruba reč zatvorila sve prozore" - 35 godina od "Yu Rock Misije" i pesme "Za milion godina" - kakve reči pesama slušamo danas, moderiraće Petar Janjatović, muzički novinar i rok kritičar iz Beograda, a njegovi sagovornici biće:
- Nenad Marić - Kralj Čačka, muzičar, Čačak
- Goran Tarlać, muzičar, Jajce
- Slađana Milošević, pevačica, Beograd

Ovog juna bilo je 35 godina od kako je Yu Rock Misija snimila pesmu "Za milion godina". Šest godina kasnije mnogo grubih reči zatvorilo je mnoge prozore u Jugoslaviji. Kako danas gledamo na taj projekat i to vreme? Kakve tekstove pišu današnji autori pesama i kome se oni obraćaju? Odgovore na ta pitanja dobićemo od učesnika ovog panela.

Prvog oktobra simbolično će se održati samo jedan panel u Arhivu Vojvodine, Novi Sad, posvećen devedesetogodišnjici od rođenja našeg slavnog pisca Borislava Pekića. Ovaj deo programa biće, takođe, dostupan za gledanje i online putem lajv strima koji možete pratiti OVDE.

Drugog oktobra, tokom celog dana, glavni program, biće strimovan na You Tube kanal organizatora kao i na sajt konferencije. Ovaj program možete pratiti klikom OVDE.

Konferenciji, kao i svake godine, prethodi "Nedelja knjige" u sklopu koje volonteri poklanjaju knjige u gradskom prevozu svakom koga zateknu da čita. Ovu akciju organizuje Color Media Communications zajedno sa JGSP "Novi Sad" i izdavačima Clio, Laguna i JP Službeni Glasnik partnerima konferencije koji su donirali svoja izdanja.

"Book Talk 2020" konferencija održava se uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama i JP Službeni Glasnik.

Celokupan program i satnicu ovogodišnje konferencije možete pogledati na sledećem linku: http://communications.rs/booktalk2020/

Autor: Nadlanu.com
Foto: Privatna arhiva, CMC, Janko Petković (Hello!)

Pogledajte još