Kabare

Mjuzikl Masterofa i Kendera u režiji Četa Vokera. Zasniva se na delu Džona van Drutena "I am a Camera". Radnja se odvija u Berlinu 1930. U centru priče su Seli, zaposlena u kabareu "Kit Kat", američki pisac Klif, gospođa Šnajder i njen prosac, Jevrejin Šulc.

Koreograf i reditelj Čet Voker je audicijom odabrao sve učesnike najnovije produkcije Pozorišta na Terazijama, mjuzikla "Kabare". Na audiciji su učestvovali članovi Pozorišta na Terazijama i učesnici radionice Četa Vokera, koja je tokom protekle dve nedelje održana u ovom pozorištu.

Reditelj i koreograf Čet Voker prisutan je na Brodveju od svoje 16. godine. Mjuzikli poput "On the town", "Lorelei", "The Ambassadors", kao i mjuzikli Boba Fosija "The Pajama Game", "Pippin", "Dancin’" i "Sweet Charity", samo su neki od naslova koji su obeležili Vokerov rad.

Možda je najviše poznat kao autor i ko-koreograf mjuzikla "Fosse", napravljenog u čast njegovog mentora Boba Fosija. Ovaj mjuzikl je višestruko nagrađivan, a 1999. godine osvojio je nagradu "Tony" i proglašen za mjuzikl godine.

Čet Voker je, kao reditelj i koreograf, radio na obnovama čuvenih mjuzikala, i u toj sferi postigao veliki uspeh.

Vokerov rad prepoznatljiv je na Brodveju, londonskom Vest Endu, ali i na pozorišnim scenama u Holandiji, Meksiku, Japanu. Njegov internacionalni rad uključuje i mjuzikle "Singin’ in the rain" u Madridu, "The Dancing "Man u Norveškoj, kao i "The Producers" u Argentini i Izraelu, za koji je bio nominovan za ACE nagradu za najbolju koreografiju.

Radio je koreografije za emisije na američkoj NBC, i japanskoj CTV televiziji. Njegove koreografije viđene su i u emisiji američke zvezde Rozi O’Donel ("The Rosie O’Donnell show"), kao i u emisijama nekoliko internacionalnih televizijskih mreža.

Čet Voker je poznat i ljubiteljima muzičkih video-spotova i televizijskih reklama.

Poslednjih godina, kao direktor jazz dance radionice u okviru škole "Jacob’s Pillow", putuje po svetu i dodeljuje stipendije mladim izvođačima.

Njujorška škola "Jacob’s Pillow", koja je ove godine proslavila 75 godina postojanja, okuplja kao predavače renomirane umetnike iz celog sveta. Edukativni karakter ove škole značajan je za mnoge mlade ljude orijentisane ka mjuziklu kao žanru i na njihove karijere. Škola je poznata po razmeni ideja i iskustava, ali je i podsticaj plesnoj kreativnosti u svim njenim formama i stilovima.

Pogledajte još