Krauč za pobedu Totenhema u Milanu

BEOGRAD, 15. februar 2011. (Beta) - Fudbaleri Totenhema iznenadili su u Milanu istoimenu domaću ekipu i pobedili sa 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Jedini pogodak postigao je Piter Krauč u 80. minutu.

Već u prvom minutu gostujući igrači su tražili jedanaesterac, pošto su smatrali da je Alesandro Nesta igrao rukom u kaznenom prostoru.

Francuski sudija Stefan Lenoj, medjutim, pokazao je da se igra nastavi i kako se kasnije ispostavilo, bio je u pravu jer je Nesta grudima dotakao loptu.

Igrači obe ekipe su se maksimalno trudili i borili, pre svega na sredini terena, ali su gledaoci na stadionu San Siro ostali uskraćeni za veća uzbuđenja do kraja prvog poluvremena.

Samo je u završnici prvog dela utakmice, u 41. minutu, šutem sa distance Rafael van der Vart oprobao reflekse rezervnog golmana Milana Marka Amelije.

Amelija je prethodno u 19. minutu zamenio Kristijana Abijatija, koji je povredio glavu u sudaru s Piterom Kraučom.

Van der Vart je u 48. minutu pokušao da lobuje Ameliju i umalo je uspeo u tome. Dva minuta kasnije golman Totenhema Aurelio Gomeš odbranio je pokušaj glavom Marija Jepesa.


szólj hozzá: Milan - Tottenham (0-1)
U 53. minutu usledio je novi pokušaj Milana, ali je ovaj put neprecizan bio Zlatan Ibrahimović, sedam minuta kasnije Gomeš je
ponovio bio uspešniji od Jepesa.

Iako je u završnici utakmice Milan imao potpunu terensku inicijativu, protivničku mrežu zatresao je Totenhem.

Igrao se 80. minut, kada je Luka Modrić oduzeo loptu i dodao je do Arona Lenona. Reprezentativac Engleske je vukao loptu 60-ak metara, prevario Jepesa i uposlio usamljenog Krauča kome nije bilo teško da sa desetak metara postigne gol.

Fudbalerima Milana u četvrtom minutu sudijske nadoknade poništen je gol Ibrahimovića zbog prekršaja nad Majklom Dosonom.

Sa ovakvom odlukom najteže se pomirio igrač sredine terena Đenaro Gatuzo, koji je po završetku meča pokušao da se fizički obračuna sa pojedinim rezervnim igračima gostiju.

Revanš utakmica igra se 9. marta na londonskom stadionu Vajt Hart Lejn.

Pogledajte još