Mpela na leto u Partizanu?

BEOGRAD, 16. februar 2011. (Beta) - Južnoafrički fudbalski reprezentativac Katlego Mpela vratio se u ekipu Mamelodija posle nekoliko nedelja štrajka zbog odluke kluba da mu ne dozvoli da u zimskom prelaznom roku predje u beogradski Partizan.

Predsednik Mamelodi Sandaunsa Patris Mocepe obećao je 26-godišnjem Mpeli da će u letnjem prelaznom roku moći da promeni klub.

"Drago nam je što se vratio u Sandaunse. Katlego je najbolji napadač u Južnoj Africi i nadam se da će ponovo postizati golove za naš klub", rekao je lokalnim medijima u Južnoj Africi portparol Mamelodija Aleks Šakoane.

Mamelodi je i prošlog leta odbio ponude engleskog Birmingema i ruskog Tereka za Mpelu. U zimskom prelaznom roku klub je odbio ponudu Partizana od 1,5 miliona evra.

"Katlego je želeo da zna kakva je njegova pozicija i srećni smo što su se stvari ovako završile. On se izvinio zbog nesporazuma, a najveći dobitnik u ovom slučaju je fudbal", rekao je Mpelin agent Glen Benkin.

Predsednik Mamelodija Patris Mocepe rekao je da je svestan da je Mpelina budućnost u nekoj od evropskih fudbalskih liga.

"Karijere fudbalera su kratke i želimo da Katlego igra dobro, kako za Mamelodi, tako i za nacionalni tim. Na leto ćemo mu pomoći da nađe dobar klub u Evropi", rekao je Mocepe.

Pogledajte još