Inter slavio u Firenci, Đenovi pripao gradski derbi

BEOGRAD, 16. februara 2011. (Beta) - Fudbaleri Intera pobedili su u Firenci domaću Fiorentinu sa 2:1 u zaostaloj utakmici 17. kola Serije A.

Gosti su do prednosti došli autogolom Mikelea Kamporezea u šestom minutu.

Izjednačio je Manuel Paskval u 33, a pobedu aktuelnom prvaku Italije doneo je Đampaolo Pacini u 61. minutu.

Raspoložen za igru u timu Intera bio je kapiten reprezentacije Srbije, Dejan Stanković, koji je učestvovao u akciji kod vodećeg gola gostiju.

Na suprotnoj strani, u ekipi Siniše Mihajlovića, šansu od 25. minuta dobio je Adem Ljajić umesto povređenog Maria Santane.

Prvu priliku na utakmici imao je Dejan Stanković u petom minutu, ali je neprecizno šutirao.

Već u sledećem napadu Stanković je dobro uočio Samjuela Etoa na desnoj strani, ćiji je centaršut po zemlji prema Paciniju u gol svoje ekipe skrenuo Mišel Kamporeze.

Pogodak gostiju uticao je na igrače Fiorentine da zaigraju ofanzivnije i posle nekoliko prilika u kojima se našao Adrijan Mutu usledilo je izjednačenje.

U 33. minutu Manuel Paskval centrirao je sa leve strane, a Alberto Đilardino bio brži od Ivana Kordobe. Napadač ljubičastih, međutim, nije dodirnuo loptu, ali je uspeo da zbuni Žulija Cesara koji nije stigao da reaguje.

U poslednjem minutu prvog dela utakmice obe ekipe imale su po jednu šansu. U šesnaestercu Fiorentine neprecizan je bio Majkon, posle proigravanja petom Pacinija, dok je na suprotnoj strani Ljajić nakon odličnog driblinga snažno šutirao, a dobro je reagovao Brazilac na golu Intera, Žulio Cesar.

Drugo poluvreme takođe je donelo uzbuđenja pred oba gola, ali se zatresla samo mreža Fiorentine.

Samjuel Eto se driblingom oslobodio Kamporezea u 61. minutu, prošao po desnoj strani sve do gol-linije, a onda oštro centrirao za Đampaola Pacinija, koji je bio nepogrešiv sa tri metra.

Inter je pobedom preskočio Lacio na trećem mestu tabele i sada ima 47 bodova, pet manje od vodećeg Milana, dok je Fiorentina ostala na poziciji broj deset sa 32 boda.

Večeras su zaostali meč 17. kola igrali i gradski rivali Sampdorija i Đenova. Susret na stadionu Luiđi Feraris završen je pobedom Đenove od 1:0.

Jedini gol na tom meču postigao je Rafinja na asistenciju Sebastijana Palasija u 55. minutu.

Đenova je sada 11. na tabeli Serije A, sa istim brojem bodova kao Fiorentina, dok Sampdorija zauzima 13. mesto sa 30 bodova.

Pogledajte još