Beograd - nova destinacija u Mišlenovom vodiču

U decembru 2020. Mišlenov vodič ("Michelin") će obelodaniti svoju prvu selekciju posvećenu beogradskoj gastronomskoj sceni. Ukrštanjem grčkog, turskog, mađarskog, kao i balkanskog nasleđa, glavni grad Srbije "zaveo" je inspektore Mišlenovog vodiča svojim brojnim gastronomskim adutima.

Gvendal Pulenek, međunarodni direktor Mišlenovih vodiča, objašnjava:

- Misija Mišlenovog vodiča ostaje nepromenjena120 godina posle svog prvog izdanja: podeliti najbolje kulinarske destinacije svuda u svetu. Beograd sa svojom novom dinamikom i gastronomijom koja zauzima centralno mesto, nudi posebno topla i plemenita iskustva ugostiteljske delatnosti,tako da jedva čekamo da ih otkrijemo ljubiteljima dobrog zalogaja.

Region Srbije je naročito poznat po svojoj vinogradarskoj tradiciji koja datira iz antike, što je omogućilo zemlji da razvije svoje posebne sorte grožđa koje je, do prošlog veka, izvozila u celu Evropu. Ravnice i brdoviti predeli takođe nude pejzaž koji čini i bogato, plodno zemljište na kome uspevaju proizvodi visokog kvaliteta - tokom svih godišnjih doba.

Geografski položaj, između istoka i zapada, i impozantna raznovrsnost tokom istorije, čine Srbiju zemljom snažne i raznovrsne kulinarske kulture u kojoj se tradicija udružuje sa strašću mladih talenata, spremnih da učine da Beograd zasija pred očima ljubitelja dobre hrane.

Upravo u ovom kontekstu, Mišlenov vodič će imati zadovoljstvo da otkrije beogradsku selekciju u decembru 2020.

Ova selekcija će biti sačinjena u skladu sa istorijskom metodom anonimnih i nezavisnih inspektora Mišlenovog vodiča koji će, na bazi univerzalnih kriterijuma, vrednovati restorane ove destinacije, kako bi gastronomima celog sveta ponudili pravi izbor.

Beograd se pridružuje grupi od tridesetak kulinarskih destinacija koje se nalaze u Mišlenovom vodiču, u poslednje vreme obogaćenom i selekcijama posvećenim Sloveniji i Кaliforniji.

Mišlen ima ambiciju da trajno poboljša mobilnost svojih klijenata. Mišlen dizajnira, proizvodi i distribuira pneumetike koji su najviše prilagođeni njihovim potrebama i njihovom korišćenju, uključujući tu i usluge i rešenja u cilju poboljšanja efikasnosti saobraćaja. Isto tako, Mišlen predlaže usluge koje će učiniti da jedinstveni momenti, doživljeni u toku putovanja i obilazaka, ostanu u trajnoj uspomeni kod njegovih klijenata. Mišlen takođe razvija visokotehnološke materijale koji su namenjeni brojnim oblastima. Sa glavnim sedištem u Кlermonferanu, Mišlen je prisutan u 170 zemalja, zapošljava više od 125000 ljudi i raspolaže sa 67 fabrika pneumatika koje su zajedno proizvele 180 miliona pneumatika u 2018. godini. www.michelin.co

Izvor: Promo
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.