Koha ditore o sastavu nove Vlade Kosova

PRIŠTINA, 19. februara 2011 (Beta) - Mandatar za formiranje nove vlade Kosova Hašim Tači odlučio je da njegova Demokratska partija Kosova (DPK) zadrži deset od okupno 18 ministarstva, prenosi u subotu prištinski dnevnik Koha ditore.

List prenosi da će Alijansa Novo Kosovo (ANK), kao glavni partner, imati četiri ministarstva, Srpska Liberalna Stranka dva ministarstva i jednog zamenika premijera, druge manjine i lista Ibrahim Rugova po jedno ministarstvo.

Izvori unutar ANK-a su naveli da je za sada sigurno da će oni voditi ministarstvo bezednosnih snaga Kosova i ministarstvo zdravlja, ali posebno insistiraju i na ministarstvu ekonomije. ANK će takodje imati i predsednika Kosova, kao i jednog zamenika premijera, dodaje list.

Izvori unutar DPK-a su rekli da "se Tači ne plaši glasanja za novi sastav vlade u Skupštini već glasanja za predloženog kandidata za predsednika Kosova". "On je dobio signale od odredjenih poslanika unutar njegove partije da neće glasati za Bedžeta Pacolija za predsednika Kosova", rekli su izvori za Koha ditore.

Pogledajte još