IZBEGNITE GREŠKE: Čupanje obrva neće biti bolno ako pratite četiri saveta

Čupanje obrva nije baš prijatno i to je razlog što se i pri samoj pomisli na to mnoge od nas hvataju za glavu. Kako da ceo proces bude manje bolan?

Otvorite pore

Istuširajte se vrućom vodom, naparite lice ili na područje obrva stavite tople obloge. Tako ćete otvoriti pore i ublažiti nelagodnost prilikom čupanja.

Klonite se ogledala koja uveličavaju

Koliko god su primamljiva, uveličavajuća ogledala mogu biti opasna. Ako ih koristite, velika je verovatnoća da ćete počupati više dlačica nego što je to zaista potrebno. Obrve bi trebalo da započnu iznad sredine nozdrva, a završavaju se tamo gde se ugao nozdrve povezuje sa spoljnim uglom oka. Uz dobro osvetljenje, olovkom iscrtajte željeni oblik i počupajte dlačice koje su van tog okvira.

Izaberite dobru pincetu

Kvalitetna pinceta sa kosim vrhom sprečiće lomljenje dlačice i poštedeće vas nepotrebnog bola. Važno je da možete uhvatiti i tanje dlačice, a ne samo one debele. Obrvu uhvatite što bliže koži i povucite je u smeru rasta. Čupanje u suprotnom smeru iritiraće kožu i izazvati bol i suze. Kada završite tretman, na obrve stavite hladne obloge koje će ublažiti upalu.

Krema sa kortizonom

Ovo antiinflamatorno sredstvo verovatno već imate u svom neseseru. Iskoristite ga nakon uklanjanja dlačica i tako ublažite iritacije. Kremu ili gel sa kortizonom možete koristiti i za ubode insekata, ekcem i druga upalna stanja. Kortizon sprečava burnu reakciju imunog sistema i ublažava zapaljenja kože, a to je baš ono što vam je potrebno.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.