PRAVI MAGIJU: Kako pravilno da koristite uvijač za trepavice?

Da li i vi posedujete uvijač za trepavice na koji ste zaboravili da postoji ili mislite da vam ne može pomoći? Ne pravite tu grešku i odmah ga ubacite u upotrebu, a evo i kako.

Kada pitate pripadnice lepšeg pola bez kog to make-up proizvoda ne mogu, odgovor je najčešće – maskara! I ovo nije čudno, zar ne? Bilo da imate krupne oči koje treba da uokvirite istaknutim trepavicama, ili imate sitno oko koje će maskara u tom slučaju "otvoriti", ovaj deo šminke je nezaobilazan deo, a po potrebi i jedini deo dnevne šminke bez kog se ne može.

Međutim, maskara ima i svog "najboljeg druga" na kog mnoge dame često zaborave iako svi teže ka tome da imaju dugačke, guste trepavice, pune volumena, baš onakve kakve znamo da je moguće postići samo za potrebe reklama ili za crveni tepih. Zato smo danas rešili da vas podsetimo na nešto što u svojoj kozmetičkoj torbici sigurno ima većina žena, s čim možete postići sličan utisak kao onaj kome se divite. Reč je o uvijaču za trepavice, proizvodu koji najčešće služi za skupljanje prašine.

Ali, kako želja da imamo trepavicama poput lepotica koje svakodnevno viđamo na internetu nije jednaka veštini postavljanja veštačkih trepavica monogih od nas, kao ni količini novca koju možemo da odvojimo na popularnu nadogradnju istih, to ne znači da uz dobru maskaru i uvijač ne možemo postići itekako dobar efekat. Potrebno je samo da se odvažite na njegovu pravilnu upotrebu.

Kako da pravilno koristite uvijač za trepavice?

Uvijač koristite nežno, bez povlačenja trepavica kako ih ne biste oštetili i to tako da ga prislonite uz koren gornjih trepavica. Ovom metodom ćete otvoriti pogled i nakon nanošenja maskare vrlo lako kreirati "eyeliner" efekat. Kada uvijač postavite na mesto koje smo spomenuli držite ga 3 do 5 sekundi uz lagano pomeranje ka obrvama. Zatim ga stavite na sredinu trepavica i ponovite postupak. Nakon toga nanesite maskaru za što bolji efekat! Razliku ćete sigurno primetiti.

Izvor: Fashion.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još