Leto u Egiptu

Masaža, trbušne plesačice, fotografisanje u egzotičnom kutku, kokteli i jedan od najatraktivnijih štandova nije mogao da ostane neprimećen na ovogodišnjem Sajmu turizma. Turistički radnici Egipta, i pored nedavnih nemira u toj zemlji, izgleda da nisu klonuli duhom, naprotiv, trude se više nego ikad da privuku goste.

Dok čitate ove redove oko 15.000 turista iz Velike Britanije sunča se u egipatskim letovalištima, tako nam priča Marijana Sekulić, direktorka marketinga tur operatora United Travel International.

Ova firma otvorila je u Srbiji prvo predstavništvo u regionu jugoistočne Evrope i prvi put izlaže na Sajmu turizma.

- Promene u Egiptu, mogo bolje će uticati na razvoj turizma u toj zemlji, znali smo da će ovaj period trajati neko vreme. Entuzijazam naroda koji je želeo promene odraziće se na kvaltet usluga koja će sada biti mnogo bolja. Egipatski turustički radnici su nas zaista uverili da će ova sezona biti i bolja od prethodne. Povoljnije su cene aranžmana, a sami hoteli su izneli dobru ponudu, pa su samo prošle nedelje privukli 15.000 turista iz Velike Britanije - priča nam Marijana Sekulić.

I pored nemira u pojedinim delovima Egipta, destinacije oko Kaira, kako kaže Marijana Sekulić, nisu osetile posledice nemira.

- Ove sezone radićemo tokom pet ili šest dana čarter letove, tako da će biti moguće boraviti u Egiptu i tokom vikenda. Veoma je važno da naši gosti neće izgubiti ceo dan i noć i da će moći da iskoriste svaki dan koji su platili.

Slogan "Luksuz više nije nedostižan" moto je ove firme za letnju sezonu.

- Sarađujemo sa najvećim brojem hotela u Egiptu. Imamo širok izbor i ne namećemo aranžmane. Tokom Sajma turizma nudimo ponudu za naredni mesec - za 20 evra dnevno, možete rezervisati polupansion u luksuznom hotelu sa četiri ili pet zvezdica.

Marijana Sekulić kaže da su građani Srbije veoma zainteresovani, s obzirom na to da su neki turistički radnici u ostalim delovima sveta, ipak, odlučili da podignu cene svojih usluga.

Više o najnovijim ponudama turističkih agencija možete saznati preko sajta www.mojodmor.rs

Pogledajte još