Sutra počinje državno prvenstvo u šahu

BEOGRAD, 27. februara 2011. (Beta) - Pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu za seniore sutra počinje u kragujevačkom hotelu "Šumarice".

Kako je saopštio Šahovski savez Srbije (Š S S), posle velemajstora Dragana Šolaka, Roberta Markuša i Bojana Vučkovića učešće je
zbog "poslovnih obaveza" otkazao i nacionalni majstor Goran N. Todorović, koga će zameniti majstor Siniša Šarić.Na turniru će igrati velemajstori Miloš Perunović, Igor Miladinović, Branko Tadić i Ivan Ivanišević, koji je prvi favorit sa rejtingom 2.630 poena FIDE. Učestvuju i velemajstori Boban Bogosavljević, prošlogodišnji prvak Nikola Sedlak, Branko Damljanović, Dejan Pikula, Danilo Milanović, Siniša Dražić i Boško Abramović. Prethodnim rezultatima mesto na turniru obezbedili su još mladi takmičari Lazar Nestorović i aktuelni juniorski državni prvak Vladimir Luković.

Na prvenstvu će se igrati 13 kola po jednokružnom Bergerovom sistemu (svako sa svakim), slobodan dan je 5. mart, a prvenstvo se završava 13. februara.

Nagradni fond i ekstra honorari za učesnike iznose 795.000 dinara.Pobedniku će pripasti 100.000 dinara kao i ekstrahonorar zavisno odbroja poena na rang listi FIDE.

Pogledajte još