Otvorene dve manifestacije

Do nedelja na oba sajma više od dve stotine izlagača

Bivši svetski šampion i olimpijski pobednik u alpskom skijanju, Italijan Alberto Tomba juče je na Beogradskom sajmu otvorio 22. međunarodni sajam zimskih sportova, turizma i rekreacije "Ekspozim". Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji, koja traje do 9. decembra, učestvuje oko 80 izlagača. Generalni direktor Beogradskog sajma Anđelko Trpković rekao je da je dolazak Alberta Tombe u Beograd organizovan u želji da se popularišu zimski sportovi u Srbiji. Tombin dolazak izazvao je veliku pažnju učesnika i posetilaca sajma, a posebno velika gužva vladala je na štandu kompanije "Sting − Velvet Sport", gde je poznati skijaš potpisivao autograme. Tomba je promoter skijaške opreme "Fila", čiji je "Sting" jedini ovlašćeni diler za teritoriju Srbije. 

"Expozim“ je, već tradicionalno, prava prilika da se svi ljubitelji zimskih sportova i rekreacije na snegu pripreme za početak sezone, kao i da se informišu o cenama zimskih aranžmana i opreme. U halama 1 i 5 Beogradskog sajma mogu i da se kupe novi modeli zimske sportske opreme i odela i razmotre ponuđeni zimski aranžmani, koje pojedini izlagači tokom sajma nude uz popuste od 10 do 30 odsto. Javno preduzeće "Skijališta Srbije" na "Expozimu" predstavlja ski centre, a na njihovom štandu može se kupiti i skipas za predstojeću sezonu, s popustom od 10 odsto. Organizatori su pripremili i niz pratećih programa, pa će se tako u subotu, 8. decembra, u 14 sati ispred Hale 1 održati snoubord takmičenje. Radno vreme Sajma je od 10 do 19 sati. Cena pojedinačne ulaznice je 250 dinara, a cena parkinga 80 dinara na sat. 

Na Beogradskom sajmu otvoren je i sajam nekretnina i investicija "Belre" (Belgrade real expo), koji će trajati do 8. decembra. 

Na sajmu učestvuje više od 80 izlagača iz oblasti nekretnina i investicija iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Herecegovine, a 21 opština Srbije predstaviće mogućnosti ulaganja u svom regionu. Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Jasna Matić rekla je, otvarajući sajam, da je to idealna prilika za sve koji planiraju investicije u nekretnine da dobiju obaveštenja, a strani investitori da se efikasno i adekvatno informišu. Dodala je da su na sajmu okupljeni svi koji su zainteresoavni za razvoj investicionog tržišta u Srbiji, a to su strani i domaći investitori, konsultantske kuće, eksperti, vlasnici zemljišta, projektanti, izvođači radova, kreditne kuće, banke i agencije za promet nekretnina. Pokrovitelj Sajma nekretnina je grad Beograd i Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA). Radno vreme sajma, koji se održava u Hali 3, je od 10.00 do 19.00. Cena pojedinačne ulaznice je 600, a VIP ulaznice 9.600 dinara. 

("Pregled")

Pogledajte još