fbpx

Delimično opravdani veliki troškovi zakupa

BEOGRAD, 2. marta 2011. (Beta) - Direktor rudarskog basena "Kolubara" Nebojša Ćeran u sredu je izjavio da su u 2008. godini u tom preduzeću ekstremno porasli troškovi za zakup privatne mehanizacije, što je samo delimično bilo opravdano.

Ćeran je na konferenciji za novinare istakao da su u 2010. godini ti troškovi smanjeni za 80 odsto, odnosno za 40 miliona evra godišnje, a da je anagazovanje privatne mehanizacije na kopovima smanjeno deset puta.

On je istakao da su od 2009. godine, kad je promenjeno rukovodstvo u "Kolubari", propisana pravila za prodaju uglja, obezbedjena sigirna naplata, a broj zaposlenih je manji za 800, što je donelo godišnje uštede od pet miliona evra, dok su uštede po osnovu sponzorstava i donacija dva miliona evra", rekao je Ćeran.

Na pitanje da li uštede u "Kolubari" pokazuju da li je izostala kontrola poslovanja tog preduzeća koji je u sastavu Elektoprivrede Srbije (EPS) Ćeran je odgovorio da će istraga pokazati da li je bilo zloupoteba u "Kolubari". Nadležni državni organi srpovode istragu o poslovanju "Kolubare" zbog sumnje da je bivše rukovodstvo oštetilo to preduzeće.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.