Libija i poslovi Zastava oružje

0

KRAGUJEVAC, 02. mart 2011. (FoNet) – Samostalni sidnikat fabrike Zastava oružje saopštio je danas da će se sukobi i kriza na severu Afrike u "najnegativnijem obliku" odraziti na moguća ugovaranja poslova preduzeća.

KRAGUJEVAC, 02. mart 2011. (FoNet) – Samostalni sidnikat fabrike Zastava oružje saopštio je danas da će se sukobi i kriza na severu Afrike u “najnegativnijem obliku” odraziti na moguća ugovaranja poslova preduzeća.

 U saopštenju se navodi da su, posle prošlogodišnje posete Libiji predsednika države Borisa Tadića i ministra odbrane Dragana Šutanovca, planirani poslovi plasmana kragujevačkog pešadijskog naoružanja, vredni više miliona dolara.

 Sindikat je saopštio da su zbog sukoba i krize, aktivnosti na tom planu prekinute zbog čega će fabrika trpeti posledice, jer bi ti ugovori fabrici oružja obezbedili dugoročnu stabilnost poslovanja.

 Prema zvaničnim podacima, Srbija duguje Libiji 40,4 miliona evra, a prema navodima sindikata, uz pomoć Ministarstva odbrane, omogućeno je da Zastava oružje Libiji isporuči svoje proizvode i izmiri deo dugovanja prema toj afričkoj zemlji.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.