U Zagrebu gore zastave HDZ, SDP, ali i EU

0

Oko 5.000 demonstaranata, okupljenih preko društvene mreže Fejsbuk, protestovalo je u sredu uveče u Zagrebu na još jednom u nizu antivladinih skupova.Tokom višečasovnog protesta zapaljene su zastave vladajuće Hrvatske demokratske …

ZAGREB, 2. marta 2011. (Beta) – Oko 5.000 demonstaranata, okupljenih preko društvene mreže Fejsbuk, protestovalo je u sredu uveče u Zagrebu na još jednom u nizu antivladinih skupova.

Tokom višečasovnog protesta zapaljene su zastave vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), najače opozicione Socijaldemokratske partije (SDP), ali i zastava Evropske unije.

Grupa od nekoliko desetina demonstranata se kasno uveče probila u blizinu zgrade u kojoj je stan premijerke Jadranka Kosor, u naselju Ravnice, i uzvicima tražili njenu ostavku, optužujući je da je “ukrala stan” i da “neće spavati”.

Organizator demonstracija Ivan Pernar je istakao da su na skupu ljudi različith političkih uverenja, ali ih povezuje želja za smenjivanje vlade.

Demonstrantima su govorili i opozicioni poslanici, a protest u Zagrebu su podržali i studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta i nevladina organizacija “Zelena akcija”.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.