NANOŠENJE MASKARE: Pet grešaka koje uništavaju vaše trepavice

Nanošenje maskare je među ženama svakodnevna rutina, bilo da nanose kompletan mejkap ili samo maskaru za dnevnu varijantu.

Ali, upravo tu mnoge žene nesvesno prave određene greške, koje zapravo ne daje lep izgled trepavicama. Štaviše, uništavaju ih.

Koristite stari proizvod

Maskare traju najčešće tri do šest meseci. Nakon toga, u njoj počinju da se razvijaju bakterije koje se prenose i na četkicu.

Stoga, ukoliko nanosite staru maskaru, ne samo da će biti lepljiva i teško će se razmazati, već rizikujete crvenilo i upalu očiju, svrab, pa čak i neke ozbiljne infekcije.

Preporuka je da menjate maskaru na svakih nekoliko meseci, bez obzira da li ste je potrošili ili ne.

Četkicu previše umačete u maskaru

Ovo je najčešća greška koju žene nesvesno prave. Na taj način zapravo upumpavate više vazduha u bočicu i ubrzavate starenje maskare. Brže će se isušiti, te slepiti trepavice.

Ne češljate trepavice nakon nanošenja maskare

Nanošenjem maskare trepavice se obično slepe, ali to ignorišemo. Bilo bi poželjno da nakon što stavimo maskaru trepavice "raščešljamo" drugom, čistom i suvom četkicom kako bi se one lepo razdvojile.

Jedna od najvećih bjuti tajni slavne Odri Hepbern bila je što je trepavice, jednu po jednu, razdvajala iglom nakon nanošenja maskare.

Našminkate samo polovinu trepavica

Ako nanosite maskaru samo na gornju polovinu trepavica, prema vrhovima, sigurno vaše trepavice neće izgledati duže i punije. Štaviše, stvorićete iluziju kraćih trepavica.

Zato, krenite od korena. Zabacite malo glavu da imate bolji pogled i probajte četkicu da stavite najbliže kapku.

Koristite uvijač za trepavice posle nanošenja maskare

Uvijač može fantastično da podigne trepavice i učini da se oko "otvori", vizualno bude veće, ali ako ga koristite posle šminkanja, uništavate i čupate trepavice koje će se za nega lepiti.

Izvor: Stil.kurir.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još