fbpx

Bjelogrlić: Pogrešio sam u priči o Divjaku

Dragan Bjelogrlić izvinio se zbog svoje izjave da mu je žao što Jovan Divjak nije pogledao njegov film "Montevideo, bog te video" .

- Kao reditelj voleo bih da moj film vide svi bez obzira na njihovo opredeljenje i ljudske kvalitete, a pogotovo da vide “Montevideo” koji Srbiju i Srbe pokazuje u najboljem mogućem svetlu, makar najboljem koje sam ja mogao da smislim i realizujem - kaže Bjela.

On dodaje da se izvinjava svima koje je njegova izjava povredila, piše "Blic".

- Takav film o takvim Srbima mislio sam da treba da vidi čak i Jovan Divjak. Smetnuo sam sa uma da čovek osumnjičen za ratne zločine ne može biti izjednačen sa svakim drugim gledaocem. I pogrešio sam. Svima koji su se iz bilo kog razloga osetili povređenim zbog moje izjave, pogotovo porodicama nastradalih u ratu javno se i iskreno izvinjavam. Ukoliko to može da popravi štetu koja je nastala - saopštio je Bjelogrlić.

U vidno emotivnom obraćanju novinarima on je rekao da "svoj patriotizam ne može, ne želi i neće da dokazuje rečima".

-Ali, pitam se ovde pred vama, može li jedna nepromšljena i trapava izjava da dovede u pitanje moju odansot svom narodu. Ako može, to bi bila nepravda.

Bjelogrlić kaže da mu ipak nije žao što je došlo do sarajevske premijere, ali da bi najgora posledica celog slučaja mogla biti činjenica da publika u Republici Srpskoj, zbog negativnih reakcija na izjavu o Divjaku, na kraju i neće videti film "Montevideo, Bog te video".

- Apsurdno je da se ovaj veliki nesporazum dogodio posle 500.000 gledalaca koji tačno znaju šta sam svojim poslednjim filmom da kažem na temu Srbije i Srba. Apsurdno je i da mene napadaju i da moj patriotizam ispituju oni čija dela govore mnogo više o nedostatku patriotizma nego moja nesrećna izjava o Jovanu Divjaku - kaže Bjela.

Sergej Trifunović: Neka me Paskaljević ne brani

Povodom ovog slučaja oglasio se i Sergej Trifunović, koji je u Sarajevu nosio majicu s Divjakovim likom: "Moglo bi se reći da sam intimno vezan za Gorana Paskaljevića, sa njim sam snimio svoj prvi film i poštujem ga. Ali mislim da je njegova izjava nesmotrena kao i moj postupak: nema potrebe da mene Paskaljević brani od Bjelogrlića, jer niti sam ja toliko malouman, niti je Bjelogrlić toliko pokvaren da bi bilo govora o nekom linču. Što se tiče opaske da sam to uradio samo da bih bio u centru pažnje, ona upućuje na to da sam ozbiljno bolestan: samo umobolan čovek može na sebe da privlači pažnju rizikujući da nekog povredi i da ga neko ubije - kaže Sergej.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.