Ministri podneli ostavke

BEOGRAD, 10. marta 2011. (Beta) - Ministri koji će u rekonstruisanoj vladi ostati bez funkcija, i oni čijim ministarstvima će biti dodati novi poslovi, podneli su ostavke, rečeno je u četvrtak agenciji Beta u kabinetu premijera Srbije.

Kako je rečeno, ostavke nisu podneli samo ministri u čiji resorima nije bilo promena. Prema predlogu premijera Mirka Cvetkovića, promena neće biti u ministarstvima odbrane, unutrašnjih poslova, spoljnih poslova, pravde, omladine i sporta, za Kosovo i Metohiju i za rad i socijalnu politiku.

Ostavku nije morao da podnosi ni Sulejman Ugljanin koji će ostati ministar bez portfelja, kao ni potredsednik Vlade Jovan Krkobabić.

Kako je agenciji Beta rečno u Kancelariji za saradnju sa medijima, procedura nalaže da premijer i zvanično predloži imena novih ministara, nakon što se usvoje izmene i dopune zakona o Vladi i o ministarstvima.

Ministri kojima su dodate nove nadležnosti imaće rok od 30 dana za novu sistematizaciju radnih mesta, kako bi se izbeglo da nova ministarstva imaju duplirane funkcije i službe nasleđene od ministarstava koja se spajaju.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.