Cvetković predočio prednosti Srbije

BEOGRAD/ISTANBUL, 11. marta 2011. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković predočio je u petak turskim investitorima da su poslovni ambijent i klima za investicije u Srbiji medju najpovoljnijima u Evropi, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Cvetković je, otvarajući Biznis forum srpskih i turskih privrednika u Istanbulu, istakao da srpska privreda pokazuje znake izlaska iz ekonomske krize, a da je od 2004. do 2008. godine bila medju najbrže rastućim u Evropi.

"Srbija je verovatno jedina zemlja koja je u jeku finansijske krize od međunarodnih agencija dobila poboljšanje kreditnog rejtinga", rekao je Cvetković i dodao da o odgovornoj ekonomskoj politici Srbije svedoči i saradnja sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Cvetković je, pozivajući turske privrednike da investiraju u Srbiji, istakao da je zemlja politički stabilna, a da su prednosti srpskog tržista porez na dobit od 10 odsto, koji je među najnižima u Evropi, kao i porez na dodatu vrednost od 18 odsto i porez na zarade od 12 odsto.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.