ZA SVEŽ I ODMORAN IZGLED: Domaćim losionom sakrijte podočnjake

Trudite se da spavate 8 sati, koristite skupe preparate, zdravo se hranite - i ponovo se budite sa tamnim kolutovima ispod očiju? Sa tim problemom se redovno susreće mnogo žena jer umor i stres često ostavljaju vidljiv trag na licu. Tamni kolutovi su poslednje što želite da vidite kad se pogledate u ogledalu, a evo kako ih možete prikriti i podočnjake učiniti manje primetnim.

Problem je najlakše rešiti zdravim snom, ali ako nemate mogućnosti za to, pridržavajte se jednostavnih beauty pravila koja će vam dati svež i odmoran izgled.

Pijte više vode

Hidratacija je izuzetno bitna za blistav i svež izgled kože. Nju ćete najbolje postići povećanjem dnevnog unosa vode i namirnicama bogatima omega-3 masnim kiselinama, poput orašastih plodova i ribe. Hidratantne kreme i serumi doprineće željenom rezultatu, ali ne mogu zameniti ulogu vode i zdravih namirnica.

Izbegavajte tamne senke

Tamne senke nikako nisu dobar izbor ako imate izražene podočnjake. Rešenje je bela olovka za oči uz svetlu nijansu senke, koja će neutralisati tamnu boju podočnjaka.

Izaberite korektor rozikastog podtona

Kremast i hidratantan korektor u toploj nijansi breskve najbolje će sakriti podočnjake i dati svežinu vašem licu.

Peršun je u kozmetologiji poznat kao sastojak koji regeneriše kožu i izbeljuje je. Zato se koristi u borbi protiv crvenila, iritacije i otoka, ali i kao preventiva za pojavu bora, te za toniziranje i osvežavanje. No, najbolji je u tretiranju osetljivog područja oko očiju i otklanjaju podočnjaka.

Blagotvorna svojstva peršuna poznavali su još stari Grci i Rimljani. Peršunov list bogat je vitaminima i mineralima, a njegov sok sadrži eterična ulja sa visokim sadržajem kalijuma i mangana. Domaći losion od peršuna možete napraviti sami, a redovnim korišćenjem podočnjaci će postati manje izraženi.

Potrebni sastojci:

- šaka peršuna
- 2 tupfera za skidanje šminke
- drvena kašika
- mala činija
- kašika tople vode (ili jogurta)

Priprema:

Iseckajte peršun što sitnije, ubacite ga u činiju, a zatim dobro izgnječite drvenom kašikom kako bi pustio sok. Prelijte preko peršuna malo tople vode (ili jogurta, ako želite kremastiju strukturu) i promešajte smesu. Ostavite da se prohladi, a zatim u nju umačite tupfere. Stavite ih tako natopljene ispod očiju i držite desetak minuta. Postupak ponavljajte dva puta nedeljno i rezultati će ubrzo biti tu!

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još