Koncert Beogradske filharmonije posvećen narodu Japana

BEOGRAD, 17. marta 2011. (Beta) - Beogradska filharmonija će u petak sa sa solistima Anom Marijom Kjuri (alt) i Robertom Eefinom (tenor), održati koncert posvećen narodu Japana, stradalom u velikom zemljotresu i cunamiju, saopsteno je iz Filharmonije.

Koncert će početi minutom ćutanja žrtvama katastrofe, a misli beogradskih muzičara te večeri biće sa narodom Japana i zbog velikog duga koji osećaju prema njemu, budući da je 2005. godine donacija japanske vlade bila jedna od prvih kojom su obnovljeni instrumenti orkestra Beogradske filharmonije.

Fondacija Beogradske filharmonije "Zubin Mehta" će takodje stupiti u kontakt sa jednim od orkestara sa postradalog područja i u dogovoru sa njima razmotriti načine pomoći.

U godini kada svet obeležava vek od smrti Gustava Malera, celovečernji program zauzeće simfonijska kantata "Pesme o zemlji", pod vodjstvom dirigenta Noama Zura koji je pre godinu dana ostavio izuzetan utisak na beogradske muzičare dok je pripremao orkestar za koncert sa Zubinom Mehtom.

Pogledajte još