Nikolić:SNS za izbore posle odluke EK o kandidaturi Srbije

0

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je u četvrtak u Briselu da je SNS spremna za izbore krajem ove godine, pošto se EU izjasni o kandidaturi Srbije za …

BRISEL, 17. marta 2011. (Beta) – Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je u četvrtak u Briselu da je SNS spremna za izbore krajem ove godine, pošto se EU izjasni o kandidaturi Srbije za članstvo.

Nikolić je posle sastanka sa komesarom za širenje EU Štefanom Fileom naglasio potpuno opredeljenje SNS za put Srbije ka EU, rekavši da je SNS rešena da ispuni sve obaveze Srbije, uključujući punu saradnju s Tribunalom u Hagu.

On je time odgovorio na pitanje novinara da li je s komesarom Fileom razovarao i o hapšenju optuženog Ratka Mladića, kao o ključnom uslovu da Srbija postane kandidat za prijem i započne pregovore sa EU.

Nikolić je podvukao da je “nezamislivo” da se EU na idućim izborima opredeli za neku od vodećih stranaka, budući da je svima, uključujući SNS, strateški cilj prijem Srbije u EU.

Predsednik SNS je preneo uverenje da bi početak pregovora sa EU o prijemu Srbije podstakao podršku i pomoć EU za prevazilaženje teškog ekonomskog i socijalnog stanja u Srbiji.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.