Delije "teraju" Pavlovića i Žeželja

Pedesetak simpatizera i prijatelja kluba okupilo se u četvrtak na Malom Kalemegdanu, tražeći odlazak generalnog menadžera Mirka Pavlovića iz Crvene zvezde, sazivanje Skupštine i imenovanje predsednika, zaustavljanje odliva igrača uoči početka domaće Superlige...

Spisak zahteva nalepljen je na vrata kluba, u kojem su bili samo službenici.

Podršku su dobili od potpredsednika i finansijera Crvene zvezde Dragana Ristića. Jedan od navijača telefonom je uspostavio vezu sa našim biznismenom iz Rusije.

- Vraćam se u Srbiju za sedam dana. Dao sam podršku navijačima, jer su oni deo kluba, a drago mi je da je sve proteklo mirno. Pavlović je samo zaposlen u klubu, nije funkcioner, pa ne može da ode, već samo da dobije otkaz ako ne radi dobro. Taj čovek je privatizovao klub - poručio je Ristić.

U trenucima finansijskog sloma i najave egzodusa igrača sa Kalemegdana, simpatizeri postavljaju pitanje zbog čega su Pavlović i nekadašnji generalni menadžer Igor Žeželj (koji tvrdi da već tri godine nije u klubu), koga vide kao sivu eminenciju, odbili unosnu ponudu Kompanije ”Lukoil”.

- Pre dva meseca ponuđeno je generalno sponzorstvo, što mogu da vam potvrde potpredsednici Ristić i Kolaro - kaže jedan od učesnika protesta. - ”Lukoil” je hteo da oprosti dug od milion i po evra i da uloži pare u Zvezdu, što su Pavlović i Žeželj stopirali. Neka Pavlović donese dokument sa potpisom bivšeg predsednika Lučića ili v.d. predsednika Kolaroa da je postavljen za generalnog menadžera.

Navijači kažu da su imali dovoljno strpljenja i da će, ako se ništa ne desi, za sedam dana radikalizovati mirne proteste.

- Neće se na ovome završiti, biće nas mnogo, mnogo više...

Marš u "Smartu"

Simpatizeri primerima opisuje očaj u klubu...
- Nedović je primio tri plate, Marinković i Lešić jednu, a Bakić i Subotić nisu dobili ni dinar. Maršu je renta-kar odneo kola jer nisu tri meseca plaćana, pa su čoveka od dva metra stavili u ”smart”. Dužni smo hotelu ”Dubrovnik” u Zagrebu 150 evra za mini-bar, pozajmio nam je Zagreb vodu i pet flastera za bandažu. Zar je to Zvezda?

Zahtevi

1. Sazivanje Skupštine kluba u roku od sedam dana.
2. Hitan sastanak UO (onog dela koji nije podneo ostavku) i postavljanje v.d. predsednika kluba.
3. Zaustavljanje odliva igrača do sazivanja sednice UO, kako bi Crvena zvezda i u Superligi imala mogućnost da se ravnopravno bori sa rivalima na parketu.
4. Utvrđivanje poslovanja u prethodnih deset godina i raspodele novca prijatelja kluba u poslednjih šest meseci.
5. Utvrđivanje pravne funkcije Mirka Pavlovića (pokazivanje dokumenta i odluke UO kojom je postavljen) i opravdanosti plate od 2.500 evra.
6. Hitan odlazak samozvanog generalnog menadžera Mirka Pavlovića iz Crvene zvezde.
7. Ispitivanje zašto Crvena zvezda nema generalnog sponzora i koji su razlozi nepotpisivanja unosnog ugovora sa Kompanijom ”Lukoil”.

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još