Potpisan ugovor o vraćanju knjiga Narodnoj biblioteci

0

U Univerzitetskoj biblioteci "Albertina" u Lajpcigu u nedelju je potpisan ugovor o vracanju 796 knjiga srpskog izdavača Gece Kona (1873-1941), zaplenjenih tokom Drugog svetskog rata, Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu.Ugovor …

LAJPCIG, 20. marta 2011. (Beta) – U Univerzitetskoj biblioteci “Albertina” u Lajpcigu u nedelju je potpisan ugovor o vracanju 796 knjiga srpskog izdavača Gece Kona (1873-1941), zaplenjenih tokom Drugog svetskog rata, Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu.

Ugovor su potpisali direktori Univerzitetske biblioteke u Lajpcigu i Narodne biblioteke Srbije, Ulrih Johanes Šnajder i Sreten Ugričić, uz prisustvo ambasadora Srbije u Nemačkoj Ive Viskovića.

“Zahvalan sam na gestu koji svojim značenjem nadilazi vrednost knjiga koja je već sama po sebi neprocenjiva. Taj gest označava zajedničku posvećenost pamćenju, knjigama i čitanju, smislu i dijalogu, miru, ujedinjenoj Evropi i saradnji i razumevanju i prijateljstvu Nemačke i Srbije”, rekao je prilikom potpisivanja dokumenta Sreten Ugričić.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.