Srpska dečja literatura i aforistika 2012. u Lajpcigu

LAJPCIG, 21. marta 2011. (Beta) – Nastup Srbije na Sajmu knjiga u Lajpcigu 2012. godine biće posvećen dečjoj književnosti i aforistici, najavio je potpredsednik organizacionog odobra nastupa Srbije na toj manifestaciji Zoran Hamović.

“Sledeće godine u fokusu će biti literatura za decu i nešto što je autentično, ali veoma složeno za prevodjenje, a to su aforizmi”, rekao je Hamović agenciji Beta neposredno po zatvaranju Sajma knjiga u Lajpcigu, na kojem je Srbija ove godine bila počasni gost.

Pored dečje literature i aforistike, u Lajpcigu će naredne godine biti predstavljena i prozna, poetska, dramska i druga dela koja u medjuvremenu budu objavljena na nemačkom jeziku.

Hamović je ovogodišnji nastup Srbije na lajpciškom sajmu, na kojem je predstavljeno tridesetak dela srpske književnosti prevedenih na nemački jezik, ocenio kao izuzetno uspešan, ističući kao posebno značajno to što je opravdano poverenje nemačkih izdavača.

Tokom nastupa u Lajpcigu ostvarena je i dobra saradnja s izdavačima i autorima iz regiona, iz Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine.

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.