Zvezdini igrači u štrajku, uprava traži sponzore

0

BEOGRAD, 21, marta 2011. (Beta) – Rukometaši Crvene zvezde stupili su u štrajk jer nisu primili poslednjih pet mesečnih plata, a rukovodstvo ekipe apelovalo je na državna preduzeća da koriste jednake kriterijume pri finansiranju i sponzorisanju klubova.

BEOGRAD, 21, marta 2011. (Beta) – Rukometaši Crvene zvezde stupili su u štrajk jer nisu primili poslednjih pet mesečnih plata, a rukovodstvo ekipe saopštilo je da razume potez igrača i apelovalo na državna preduzeća da koriste jednake kriterijume pri finansiranju i sponzorisanju klubova.

“Usled loše finansijske situacije, igraci koji nisu primili pet plata, danas stupaju u štrajk i treniraće samo jednom dnevno. Mi tim ljudima ne možemo da zamerimo na ovom postupku, jer smo svesni činjenice da neki od tih igrača ne mogu da finansiraju ni svoj dolazak na trening”, navodi se u saopštenju Crvene zvezde koje je potpisao direktor kluba Nenad Peruničić.

Rukovodstvo kluba podsetilo je da je više puta uputilo molbe nekim od najvećih državnih preduzeća da pomognu rukometnom klubu.

“Svesni smo teške ekonomske situacije… ali nije pošteno da se pomažu i finansiraju pojedini klubovi, a da su nama u većini slučajeva zatvorena vrata i ako smo imali već dogovorene sponzorske ugovore ili donacije“, navode iz Zvezde.

Crveno-beli su upozorili da, ako se ovakva situacija nastavi, klubu preti gašenje, iako je jedan od najtrofejnijih u Srbiji. Dodaje se da da se “favorizovanjem jednog u odnosu na druge klubove, gubi sportski smisao“.

“Očekujemo najneophodniju pomoć kako bi smo preživeli (ništa više od toga), pomoć bar u onoj meri, koliko se pomaže drugim sportskim kolektivima“, zaključuje se u saopštenju.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.