Uvredljiva ponuda Telekoma Austrija

0

Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković izjavio je u utorak da je ponuda Telekoma Austrije za kupovinu 51 odsto akcija telekoma Srbija-uvredljivaMarković je za RTV B92 istakao da …

BEOGRAD, 22. marta 2011. (Beta) – Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković izjavio je u utorak da je ponuda Telekoma Austrije za kupovinu 51 odsto akcija telekoma Srbija-uvredljiva

Marković je za RTV B92 istakao da je prodaja akcija Telekoma Srbije u nadležnosti Ministratsva finasija i da je “gledano sa strane ponuda Telekoma Austrije uvredljiva”.

Uslovima tendera predvidjena je minimalna cena od 1,4 milijarde evra za 51 odsto akcija Telekoma Srbije, a Telekom Austrija je ponudio ukupno 1,4 milijarde, od čega 950 miliona evra za akcije, a 450 miliona evra za investicije.

Pet kompanija je otkupilo tendersku dokumentaciju za kupovinu akcija Telekoma Srbija, ali je ponudu za kupovinu dala samo Telekom Austrija.

“Gledano sa strane ponuda je uvredljiva. Telekom Srbija je velika, ozbiljna i moćna kompanija. Uvredljivo je da kupac odredjuje cenu. Ako nadležna institucija odredi cenu od 1,4 milijarde evra, uvredljivo je ponuditi manje”, kazao je Marković.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.