TEŠKO JE DISATI KADA SE OTKINE PARČE DETINJSTVA: Kolege se dirljivim rečima opraštaju od Mire Furlan

Veliki broj kolega, dramskih umetnika i muzičara oprašta se danas putem društvenih mreža od preminule glumice Mire Furlan.

Zvezda jugoslovenske kinematografije navodno je duže vreme bolovala od virusa Zapadnog Nila, a pored toga što joj je u bolnici u SAD pružena najbolja bolnička nega, bolest je, nažalost bila jača.

Među prvima se oglasio glumac Mima Karadžić koji se prisetio filma u kojem su zajedno igrali i objavio njihovu fotografiju uz poruku:

- Juče je umrla Mira Furlan. Imao sam ogromno zadovoljstvo da zajedno snimimo jedan od naših najvećih filmova "Lepota poroka" u reziji Živka Nikolića. To su bili moji filmski prvenci, imao sam s kim i biti i opstati. Mira je bila divna, sjajna... Srećan sam što sam je znao i plačem što je više nema - napisao je Mima Karadžić na Instagramu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mima Karadzic (@karadzicmima)

Voditeljka Vesna Dedić takođe se oglasila putem pomenute platforme i kratkom porukom oprostila od pokojne Mire.

- Mira Furlan. Njena harizma, ženstvenost, mudrost, hrabrost i umetnost... Parametri mog odrastanja. Zauvek neuhvatljivi i nedostižni. Poslednji pozdrav - napisala je Dedićeva.

Glumac Andrija Milošević oglasio se putem storija i potresnim rečima oprostio od koleginice:

- Teško je disati kada se otkine parče detinjstva. Pamtiću Miru Furlan.

Muzičar Dejan Cukić ostao je bez reči nakon današnje vesti o smrti glumice, te je putem Fejsbuka objavio njenu fotografiju uz poruku:

- Bila je čast poznavati je, uživati u njenoj umetnosti, radovati se uspesima "tamo daleko". Nemam reči, samo misli za Gorana i Marka.

Glumica Suzana Petričević istakla je nezaboravne uloge u pozorištu preminule glumice uz emotivne reči.

- Laku noć, Miki, lepoto, mrvo razuma u bezumlju, Petrunjelo, Ofelijo i mladosti moja. Neka tvoja zvezdica zablista iznad Donjeg grada, nek'obiđe Stradun, dobru svirku u Kulušiću, pa nam dođi do Manjeza na kafu... Tamo gde smo se još uvek bezbrižno smejale. Onomad, pre svega ovoga... S tugom se opraštam od tebe i želim ti sretan put.

Glumac i muzičar Branko Đurić Đura objavio je njihovu zajedničku sliku, te uz to ispisao tužne oproštajne reči.

- ...Ostaješ tu... Kao na slici iz nekog starog filma ... Zauvek ... - napisao je Đura rekavši u ovih nekoliko reči puno toga.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели branko djuric (@branko_djuric_djuro)

Autor: Nadlanu.com/N.P.
Foto: Philip Rainford-Printscreen/Youtube

Pogledajte još