Žigić: Imamo kvalitet za EP

BEOGRAD, 22. marta 2011. (Beta) - Napadač fudbalske reprezentacije Srbije Nikola Žigić rekao je da ekipa ima kvalitet za plasma na Evropsko prvenstvo, ali da to mora da potvrdi pobedama protiv Severne Irske i Estonije.

"Imamo kvalitet, ali će nam za pobede na predstojećim utakmicama trebati i sreća. Međutim, očigledno je da sreću nemamo, jer se već povredilo nekoliko igrača. Svi želimo na EP i pokušaćemo da budemo pravi u pravo vreme", rekao je Žigić na konferenciji za novinare u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Prethodnih dana Žigić je imao problema sa povredama primicača i prepona.

"Iz dana u dan sam sve bolje. Radim u teretani i na biciklu, a nadam se da ću biti spreman za obe utakmice. Trudimo se da uklonimo bol, a sve je u rukama lekara", kazao je on.

Žigić je ocenio da će otežavajuća okolnost protiv Severne Irske biti igranje pred praznim tribinama zbog kazne nakon prošlogodišnjeg divljanja srpskih huligana u Đenovi.

"Igrao sam već dva puta u karijeri pred praznim tribinama. Niko ne želi da igra u takvoj atmosferi. Nadam se da se, posle ove kazne, na našim stadionima neće ponavljati greške i da ćemo ponovo imati odličnu podršku navijača", rekao je Žigić.

Selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon u tim je posle nekoliko meseci pauze vratio igrača Milana Jovanovića, koji u Liverpulu nema veliku minutažu.

"Prija mi što sam opet ovde. Potrudiću se da u vremenu koje sledi rešim klupski status, pa da se ne postavlja pitanje mog igranja za reprezentaciju", rekao je Jovanović.

Srbija u petak dočekuje selekciju Severne Irske, a u utorak će u Talinu igrati protiv Estonije.

"Protiv Iraca će biti puno duela i trčanja. Brine to me što neće biti navijača, jer su oni ti koji daju ton igri", kazao je fudbaler engleskog prvoligaša.

Selektor Petrović najavio je da bi Jovanović mogao da zaigra kao klasični napadač.

"Nadam se da mogu da odgovorim takvom zahtevu. Neće mi biti prvi put da igram napadača", naveo je Jovanović.

Utakmica Srbija-Severna Irska igra se u petak od 20.30 na stadionu Crvene zvezde.

"Orlovi" trenutno zauzimaju pretposlednje mesto na tabeli C grupe sa šest bodova manje od vodeće Italije.

Pogledajte još